Segítség

2024.04.29. 16:50

A gyulai és csabai gyermekosztálynak is adományoztak a vadászok

Idén először a gyulai és békéscsabai tagkórház gyermekosztályának is adományozott, összesen 1,5 millió forintot az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. Az átadót hétfőn tartották Gyulán.

Vásári Erzsébet

Immár több éves hagyománynak megfelelően adományokat adott át a Békés Vármegyei Központi Kórház gyulai és békéscsabai tagkórházának az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. hétfőn.

vadászok, adomány, gyermekosztály, jótékonysági
Immár komoly hagyománynak számít Békés vármegyében a vadászok adományozása a gyermekosztályoknak. Fotó: Tóth Péter

Fejes László, a társaság vezetője az átadón részletezte, a jótékonysági vadászatot minden évben december 27-én rendezik meg, országszerte 42 vadászati helyszínen, a bevételt pedig 25 kórház gyermekosztályai között osztják szét. Visszaemlékezett: a tavalyi vadászat rendkívül sikeres volt, hiszen összesen 51,2 millió forintot gyűjtöttek össze. Fennállásuk óta pedig 221 millió forintot adományoztak gyermekosztályoknak, amivel nagy örömükre több mint 185 ezer gyermek gyógyulásához járultak hozzá. Az elnöktől megtudtuk, hogy a gyulai kórházba először juttattak el adományt annak köszönhetően, hogy immár a helyi Pejrét Vadásztársaság is csatlakozott a jótékonysági akcióhoz.

Hernádi Noémi, az egyesület tagja elmondta, hogy amikor 2022-ben készültek a vadászatra, a gyermeke éppen kórházi ellátásra szorult, és pont a gyulai tagkórházba küldték őket. Felidézte, hogy az ellátás alatt az osztályon minden orvos és ápoló kedves és empatikus volt, ezt szerette volna viszonozni, és ekkor vette fel a kapcsolatot a gyulai vadászokkal, akik támogatták az ötletét, és csatlakoztak a jótékonysági vadászathoz.

Megköszönték a vadászok adományát

Az együttműködést és az adományt Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Békés Vármegyei Központi Kórház csecsemő-és Gyermekosztály vezetője, valamint dr. Kolozsi Anita a Békéscsabai részlegvezető is megköszönte a vadászoknak. Megtudtuk: a két gyermekosztály összesen mintegy másfél millió forintot kapott a társaságtól, amelyből korszerű gyógyító eszközöket és egyéb berendezéseket vásároltak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában