Közélet

2008.10.27. 19:37

Második fordulóban sikerült igazgatót választani a berényi kulturális központ élére

Onody Gyuláné önkormányzati képviselőt választotta a mezőberényi Orlai Petrics Soma Kulturális Központ igazgatójává hétfői ülésén a helyi képviselő-testület.

P. G.

Az intézmény sorsa már hónapok óta élénken foglalkoztatja a város közvéleményét. Még tavaly, a Szűcsné Sziklai Éva ellenében megválasztott Csabay Károly tavasszal némileg váratlanul lemondott posztjáról, majd hiába az új kiírás, a grémium nem talált az indulók között megfelelőt, így ismét meg kellett pályáztatni a tisztséget.

A helyzet azonban most sem volt egyszerű, hiszen az első körben egyetlen kandidáló sem kapott elegendő szavazatot. Onody Gyuláné kilenc, Tomka Mihály öt, Fábián Zsolt megbízott igazgató egy vokssal zárt, ám legalább tíz igenre lett volna szükség.

A második körbe ezek után a két legtöbb szavazatot kapó szakember került. Itt Onody Gyulánéra 14, Tomka Mihályra egy szavazatot adtak le a testület tagjai. Az intézmény új igazgatója megválasztása előtt világos és áttekinthető működést ígért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!