Közélet

2008.11.01. 17:26

Több mint félszázan tüntettek a dunaszerdahelyi magyarverés miatt Csabán

Közel hetvenre becsülte tudósítónk azok számát, akiket a Jobbiknak néhány órán belül sikerült mozgósítania a békéscsabai szlovák konzulátus elé szombat estére. A jelenlévők a dunaszerdahelyi DAC-Slovan futballmeccsen történt rendőri fellépés miatt tiltakoztak.

Beol.hu / MTI

Villámtüntetést szervezett a Jobbik Békés megyei szervezete  a békéscsabai szlovák konzulátus elé sms- és e-mail mozgósítással szombaton délután, közvetlenül a dunaszerdahelyi botrányt követően.

Tudósítónk a helyszínen mintegy 50-70 embert látott, köztük a Magyar Gárda tagjait is. A demonstráció békésen zajlott. Samu Tamás Gergő, a Jobbik megyei szervezője mondott beszédet, majd a konzulátus előtt mécseseket gyújtottak, s csendben emlékeztek a délután történtekre. A demonstrálók nemzetiszínű és árpád-sávos zászlókkal érkeztek, de voltak, aki a szlovák kormányt kritizáló transzperenst emeltek magasba.

Vasárnap reggeli hírösszefoglalójában a rendőrség arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a be nem jelentett, békés, kiemelt esemény nélkül zajló demonstráció nagyjából 23.30-ig tartott. Mintegy 80 fő jelent meg a konzulátus előtt, s a rendezvény zavartalanságát a rendőrség biztosította.

A fővárosban is demonstrációt tartottak a szlovák nagykövetség előtt. Vasárnap reggeli sajtóhírek szerint a tüntetők szlovák zászlót égettek, egy embert pedig előállítottak. Budapesten fokozott rendőri ellenőrzést rendeltek el.

A parameter.sk felvétele:

Magyar szurkolókkal csaptak össze kommandósok egy szlovák focimeccsen

Botránysorozat kísérte a szlovákiai Dunaszerdahelyen a helyi labdarúgó csapat (DAC) és a pozsonyi Slovan Bratislava mérkőzését, amelyen többen megsérültek és több tucat szurkolót előállított a rendőrség. Egy magyar szurkolót mentőhelikopterrel szállítottak kórházba.

A szlovák hatóságok hatalmas erőkkel vonultak fel a találkozóra, főleg azért, mert Magyarországról mintegy ezer szurkoló, számos ultracsoport - köztük sok ferencvárosi drukker - is érkezett Dunaszerdahelyre, hogy bíztassa a felvidéki együttest a Slovan ellen. A 15. percben kommandósok behatoltak a magyar szurkolók szektorába, az összecsapás miatt több sérültet kórházba kellett szállítani.

 

A szlovák hatóságok hatalmas erőkkel vonultak fel a találkozóra, főleg azért, mert Magyarországról mintegy ezer szurkoló, számos ultracsoport - köztük sok ferencvárosi drukker - is érkezett Dunaszerdahelyre, hogy bíztassa a felvidéki együttest a Slovan ellen. A 15. percben kommandósok behatoltak a magyar szurkolók szektorába, az összecsapás miatt több sérültet kórházba kellett szállítani. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!