Kék hírek, bulvár

2008.11.03. 16:57

Iszonyatos vandalizmusról számolt be a kifosztott iskola igazgatója

A gyerekek diáksport-egyesületi tagdíját vitte el az a betörő, aki vasárnap hajnalban hatolt be a békésszentandrási Hunyadi János Általános Iskolába. Az intézmény igazgatója „iszonyatos vandalizmusnak” nevezte a pusztítást, melyet az éjszakai hívatlan látogatók hagytak maguk után.

l. j.

Mint arról már beszámoltunk, vasárnapra virradóan betörő járt a szentandrási iskola épületében. Hajnali háromkor megszólalt a riasztó, s röviddel ezután a biztonsági cég értesítette az intézmény igazgatóját, Fekete-Rekényi Jánost is, aki azonnal a helyszínre sietett. Ekkorra már az iskolában voltak a Szarvasi Rendőrkapitányság munkatársai is.

— Érthetetlen, hogy miért kellett ilyen vandál módon elbánni az iskolával! Benyomták a gazdasági iroda ablakát, felfeszítették a főépület vasajtaját, berúgták az igazgatói iroda ajtaját, felforgatták az iratokat, kiborították a fiókokat és szétrúgdosták a riasztó kezelőegységét. Ma már úgy látszik, semmi sem szent! — fakadt ki az igazgató, hozzátéve, hogy a pénz, amit a betörők elvittek, a gyerekek pénze volt.

A diáksport-egyesület ötszáz forintos tagdíjait, összesen 140 ezer forintot őriztek a feltört páncélszekrényben. Az anyagi kár azonban ennél lényegesen nagyobb, mivel a rongálás is jelentős. Az ajtókat már helyreállították, rendet tettek az épületben, a rendőrség pedig nyomoz a tettesek után.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!