Kultúra

2008.11.04. 18:48

Világtalálkozóvá válik a gyulai Erkel-bál

November 7-én Erkel-bált rendeznek Gyulán, a Hunguest Erkel Hotelben. A bevétel a Steinway-zongora megvásárlására indított gyűjtést szolgálja. Bagyinszki Zoltán főszervező szerint ez a megye kitüntetett társasági eseménye.

Cs. R.

— Mekkora figyelem övezi a bált?
— Nagy az érdeklődés és nem csak a megyénkbéliek, de a hotel vendégei körében is. A bál a megye kitüntetett társasági eseménye, ahol a színvonalas szórakoztatás művészettel és kultúrával párosul. A bál híre a támogatásoknak is lendületet adott. A félmilliós és a százezer forintos adomány ennek köszönhető. S érkeznek a szerényebb összegek is, amiért szintén köszönet jár.

— Mi hír az Erkel-leszármazottakról?
— Elsősorban Magyarországról jelezték a jöttüket, de a határon túlról, például Marosvásárhelyről is várunk vendéget. A világhírű zeneszerző leszármazottainak életében is ritka ez az együttlét. Nem túlzás, ha azt mondom, Erkel-világtalálkozó lesz pénteken.

— Mit várnak a báltól?
— Hogy érdemi reklámot teremtsünk Erkelnek, a zongora ügyének, Gyulának és Békés megyének. Reméljük, hogy különleges esemény lesz az Erkel-bál, amelyre az ország és a világ is felfigyel. Bízunk abban, hogy a rendezvény anyagilag is közelebb visz minket a Steinway-zongora megvásárlásához. Ez minden jel szerint így is lesz.

 

Címkék#Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!