Közélet

2008.11.05. 16:17

Elítélte a bíróság a gyulai lakásszövetkezet elnökét

Bűnösnek találta az ügyben első fokon eljáró Gyulai Városi Bíróság Szabó Istvánt, a Gyulai Otthon Lakásszövetkezet elnökét.

cs. á.

— Hűtlen kezelés vétségében bűnösnek mondta ki Sz. I. vádlottat a folyamatban lévő büntetőügyben a Gyulai Városi Bíróság, ezért 1 évre próbára bocsátotta. Az ítélet nem jogerős — tájékoztatta lapunkat dr. Gábor Áron, a megyei bíróság sajtótitkára. Lapunk úgy értesült, a büntetés kiszabásakor a bíróság Szabó István javára értékelte életkorát és büntetlen előéletét.

Ez az ügy összefügg az immár négy éve kezdődött konfliktus sorozattal. A lakásszövetkezettel több, Paradicsom városrészben élő lakó keveredett vitába. A Fajt Sándorné által képviselt közösség kilépett a szövetkezet kazánfelújítási programjából, és kedvezőbb feltételekkel valósították meg a projektet. Mint arról beszámoltunk, a Fajt Sándorné által képviselt lakók és a Szabó István vezette szövetkezet szinte minden lehetséges fórumon összecsapott, az APEH, a rendőrség, a bíróság, és a megyei közigazgatási hivatal is foglalkozott ügyeikkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!