Kék hírek, bulvár

2008.11.07. 09:44

Megbánta tettét a parkettabolti késelő

Szegeden fogták el azt a harmincegy éves férfit, akit a rendőrség azzal gyanúsít, hogy késsel megszurkálta az egyik békéscsabai parketta szaküzlet munkatársát. A gyanúsított elfogása után együttműködött a nyomozókkal és azt vallotta: a zsákmányt családja megélhetésére kívánta fordítani.

m. p. m.

Mint arról már korábban beszámoltunk, október 16-án egy ismeretlen ment be Békéscsabán, a Szarvasi út 28/1. szám alatt található Parketta Diszkont nevű üzletbe, és az ott dolgozó eladóra késsel rátámadt. A védekező férfit több alkalommal megszúrta, megvágta, életveszélyes sérüléseket okozott. Tettét követően elmenekült a boltból.


A hirdetés után folytatódik
— Sok nyomot hagyott maga után a helyszínen az elkövető. Dulakodás közben vélhetően megsérült. Számtalan véres szennyeződést találtunk, melyekből aztán menekülési útvonalára is következtetni tudtunk — beszélt a részletekről a rendőrség pénteki sajtótájékoztatóján Kis Péter alezredes, a megyei főkapitányság bűnügyi igazgatója. Hozzátette, a sértett viszonylag jó személyleírást tudott adni támadójáról, akiről fantomkép is készült. A meglehetősen élethű portrénak köszönhetően a lakosságtól is több bejelentés érkezett.

[caption id="" align="alignleft" width="98"] Hasonlítanak
[/caption]

— A nyomozás végül is eredményre vezetett, hiszen november 6-án, csütörtökön szegedi lakásában fogtuk el a korábban Békés megyében élő fiatalembert. Kihallgatása során beismerő vallomást tett, mindvégig megbánást tanúsított. Elmondása szerint kilátástalannak ítélt anyagi helyzete sarkallta a hirtelen ötlettől vezérelt bűncselekmény elkövetésére, családja megélhetését akarta biztosítani — mondta Kis Péter. Az eddigi információk alapján az is kiderült, hogy a férfi eddig még nem került összeütközésbe a törvénnyel.

A Békés Megyei Főügyészség sajtószóvivője, dr. Futó Sándor elmondta, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt folyik a nyomozás a férfi ellen. Jelenleg előzetes letartóztatásban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!