Közélet

2008.11.09. 10:12

Földértékesítésből lett bér és segély Kisdombegyházon

Megkapták járandóságaikat a kisdombegyháziak, a helyi önkormányzat ugyanis földje egy részének értékesítéséből szerzett pénzt a fizetések és a segélyek átutalására.

K. E.

Pénteken sorban álltak a kisdombegyháziak a posta előtt, az önkormányzatnak sikerült ugyanis forrást kerítenie. Szerdán 110-en, vagyis jószerével minden ötödik lakos: közalkalmazottak, köztisztviselők, lakástámogatási segélyben, ápolási díjban részesülők hiába várták a pénzüket.

A falu kasszája üres volt. Tonka Istvánné polgármester elmondta, a munkabérhitelüket zárolta a bank. A keretet nem tudták feltölteni, mert nem kapták meg Magyardombegyháztól a körjegyzőség lakosságarányos hozzájárulását.

— Többször tárgyaltunk arról, mi lesz, ha ez a helyzet bekövetkezik — mondta Tonka Istvánné. — Kényszerből a falu termőföldjének egy részét adtuk el, hogy feloldják a zárolást.

A hirdetés után folytatódik

— Kisdombegyház csütörtökön 1,88 millió forint inkasszót tett „ránk”, megszegve az eljárás szabályait — mondta Dús Ildikó, Magyardombegyház polgármestere. — Ha az inkasszó nem kerül le a számlánkról, akkor mindkét település elesik a néhány nap múlva várható állami támogatástól.
 
Dús Ildikó hozzátette, kifizetik a körjegyzőségi és egészségügyi társulási hozzájárulást, ha az előző két év elszámolását megkapják.

Az Önkormányzati Minisztériumtól megtudtuk, a miniszter a jövő héten dönt azon önkormányzatok kérelmeiről, ahol azonnali segítségnyújtásra van szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!