Közélet

2008.11.10. 12:15

Ki ír alá, ki fizet? – vezető nélkül az orosházi művház

Jogászok állítják, nem rajtuk múlik, de jelenleg jogellenes állapot van Orosházán. Október utolsó napjától nincs vezetője a Petőfi művelődési központnak. Azon a bizonyos testületi ülésen, október 31-én, amikor a vezető személyének a további sorsáról dönthetettek volna az orosházi képviselők, nem született határozat.

cs. i.

Takácsné Manczúr Gabriellának a megbízatása aznap lejárt, de a képviselő-testület nem hosszabbította meg, nem kapott 12 támogató szavazatot az intézményvezető. Ám a teljes leltárkészletért, az egész épületért ő felel a mai napig. Az intézményt nem adhatta át senkinek. Vasárnap az épület füstjelzője beriasztott, az orosházi tűzoltók két autójukkal iparkodtak a helyszínre. Szerencsére nem történt tűz. De bármi történhetne.

Állítólag nincs, aki a szerződéseket aláírja, aki a rendezvények költségeinek a kifizetése, vagy a bankszámla felett rendelkezne - márpedsig az élet megy tovább, túl vannak a szervezők egy Márton-napi hétvégén, jönnek a komolyzenei hangversenyek, a színházi produkciók is.

Megkerestük Németh Béla polgármestert szabadsága idején, hétfőn, aki érdeklődésünkre elmondta, a pénzmozgás kezelésére két ember kapott felhatalmazást, de új elkötelezettséget nem vállalhatnak. Annyit elárult a városvezető, hogy az elmúlt napokban is történtek egyeztetések a leendő vezető személyével kapcsolatban, de végeredmény nem született.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!