Kék hírek, bulvár

2008.11.17. 11:02

Csabai a csoportos öngyilkosság egyik szereplője (frissítve)

A világhálón keresett közreműködőket öngyilkosságához egy budaörsi lány a napokban. Egy netes fórumon társakra is lelt, egy nagykátai tinédzser mellett egy békéscsabai fiatalember személyében.

g. e. / Beol.hu

Békéscsabai az a 22 éves fiatalember, aki a napokban részt vett Budaörsön a csoportos öngyilkosságként elhíresült bűnügyben. Mint azt Farkas Norberttől, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetőjétől megtudtuk, a munkanélküli, békéscsabai fiú egy helyi internet kávézóban keresegélt a halállal, öngyilkossággal kapcsolatos honlapok között, így került kapcsolatba egy másik, nagykátai fiúval és azzal a budaörsi lánnyal, aki segítőtársakat keresett az önkezű halálhoz.

A megbeszélt napon a csabai fiú a Keleti pályaudvarnál találkozott két netes ismerősével. Az egész napot együtt töltötték: beültek egy szórakozóhelyre, az élet értelmetlenségéről, a halálról, az öngyilkosság technikai kérdéseiről beszélgettek. Elindultak a lány által megjelölt helyre, s út közben egy bevásárlóközpontban még italt és némi élelmiszert is vásároltak.

A cikk a hirdetés után folytatódik.

 

A budaörsi Kálvária-dombon még úgy volt, hogy a lány és a békéscsabai fiú is véget vet életének. A fiatalember azonban – látva amint a lány sorra veszi be a gyógyszereket – megrémült, és elállt eredeti szándékától. Innentől kezdve társával együtt csak asszisztáltak a lánynak, aki a tabletták mellé még alkoholt is fogyasztott.

Előzőleg megállapodtak, hogy végig mellette lesznek, és csak akkor hagyják magára, ha elveszti az eszméletét. Így is tettek. Később a kíváncsiság visszavitte őket, távolabbról leskelődtek: mi történt a lánnyal. Szerencsére, egy kutyáját sétáltató ember még időben rábukkant az öngyilkos fiatalra, így életét sikerült megmenteni.

A két fiú tisztában volt azzal, hogy törvénybe ütköző dolgot tettek. Ezt az is bizonyítja, hogy a lány mobiltelefonjából kitörölték saját számaikat.

A közreműködés bűntett

Az öngyilkosságban való közreműködés a BTK szerint egyértelműen bűntett. Két elkövetési magatartása van: a rábírás és a közreműködés.

– A két fiú jelen pillanatban megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy gyógyszert és alkoholt adtak a lánynak. A közreműködést ötéves szabadságvesztésig terjedő büntetőtétellel fenyegeti a törvény – mondta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője.

 

– A két fiú jelen pillanatban megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy gyógyszert és alkoholt adtak a lánynak. A közreműködést ötéves szabadságvesztésig terjedő büntetőtétellel fenyegeti a törvény – mondta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!