Közélet

2008.11.19. 10:43

A csabai szlovákokhoz készül Gyurcsány

A városvezetéssel, a helyi szlovákság képviselőivel és feltehetően Ján Süli békéscsabai szlovák főkonzullal is találkozik Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csütörtökön a megyeszékhelyen.

ny. l. - Beol.hu

Az MSZP-s Molnár László, Békéscsaba egyéni országgyűlési képviselője hívta meg a kormányfőt Békéscsabára a szocialisták hétfői frakcióülésén, hogy személyesen is tapasztalja meg: a nagy többség elutasítja a néhány ember által gerjesztett feszültséget a két nép között.

Békésben él hazánkban a legtöbb szlovák, és békében élnek a magyarokkal, jó a kapcsolat a magyarok és szlovákok, a városvezetés és a főkonzulátus, a megye települési és szlovák kisebbségi önkormányzatai, a különböző civil szervezetek között.

A hirdetés után folytatódik

A kormányfő programjának nyilvános részéről megtudtuk: Gyurcsány Ferenc háromnegyed tizenegytől folytat megbeszélést az Országos Szlovák Önkormányzat és és a Békés megyei szlovák közösség képviselőivel a Szlovák Kultúra Házában, majd negyed tizenkettőtől sajtótájékoztatót tartanak.

Úgy tudjuk, a program nem publikus részében egy helyi szlovák család vendégül látja a miniszterelnököt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!