Közélet

2008.11.20. 15:10

Felfüggesztették Békéscsaba jegyzőjét

Felfüggesztette a munkavégzés alól Békéscsaba jegyzőjét, dr. Benedek Máriát csütörtökön a városi közgyűlés — erősítette meg a hírt Vantara Gyula polgármester. A döntés hátterében az egyablakos ügyintézéssel kapcsolatos beruházásban megkötött vállalkozói szerződés miatt indított vizsgálat állhat. A felfüggesztés a fegyelmi eljárás végéig szól.

m. p. m.

A jegyző felfüggesztéséről zárt ülésen határozott a testület. A polgármesteri hivatalban kialakítás alatt álló egyablakos ügyintézés egyik vállalkozói szerződése kapcsán robbant ki az ügy. Vantara Gyula polgármester hivatalosan is megerősítette a döntést.

— A szakértői vélemény alapján a kérdéses ügyet vizsgáló bizottság úgy döntött, sérült a közbeszerzés törvényessége. Remélem, hogy a vizsgálat objektíven tárja fel, mi is történt. Csalódott vagyok, bízom az ügy mielőbbi rendeződésében. Amennyiben szükséges, megtesszük a megfelelő lépéseket — reagált az esetre Vantara Gyula.

— Meggyőződésünk szerint törvénytelenség történt. Több hónappal ezelőtt felhívtuk a figyelmet erre a tényre, az idő bennünket igazolt — mondta Hrabovszki György.

A szocialisták frakcióvezetője hozzátette, a napirendet egyhangú szavazattal fogadták el a képviselők, ami szerinte bizonyítja, hogy nem politikai támadás érte a jegyzőt.

m. p. m. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!