Kultúra

2008.12.16. 18:25

Tiszta udvar, rendes ház – Csabán lett aranyos a Republic

Békéscsabán kapta kedden a hírt Bódi László, azaz Cipő, a Republic együttes frontembere, hogy a Tiszta udvar, rendes ház című új albumuk aranylemez lett. Cipő elmondta, ma már 7500 eladott CD után aranylemez jár, ez praktikus, mert így mindenki örül.

ny. l.

A Republic azért büszke arra is, hogy négy lemezük a 100 ezres eladott példányszámot is meghaladta. Az új lemez címét Patai Tamás gitáros adta, az ő révén alakultak ki olyan baráti kapcsolatai a zenekarnak a megyében, hogy több helyre szinte hazajárnak.

— Magyarország olyan, mint egy udvar, ahová bárki bármit bedobhat, és ehhez még jó pofát is kell vágni — mondta Cipő, aki Patai Tamással és Tóth Zoltán gitárossal a Media Marktban tartott dedikálás után szerkesztőségünkbe is ellátogatott.

— Akárki is kerül kormányra, annak meg van kötve a keze, alig-alig tud beleszólni abba, hogy mi történjen, annyira függünk másoktól. Ez rossz. Megalázó. Hogy mit szeretnék? Azt, hogy mindenkinek legyen munkája, aki dolgozni akar, és aki dolgozik, az létbiztonságban éljen, ne éhezzen, legyen fedél a feje felett. Tudom, ez egy idealisztikus kép, és joggal kérdezheti bárki, hogy ezt hogyan lehet elérni. Nem tudom a választ. Én csak azt tudom, hogy most nehéz a helyzet, és szeretném, ha jó irányba mennének végre a dolgok. Sokkal beosztóbb, jobb világra lenne szükség!
A republicos hangzást továbbvivő 12 dalban a politika mellett megénekli az együttes az életet, a barátságot, a szerelmet is.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] (Fotó: Kovács Erzsébet)
[/caption]

— Karácsonyig szabit kaptunk, jár nekünk is a téli szünet, mint a balatoni hurkasütőknek — mondta kérdésünkre válaszolva Tóth Zoltán. — December 27-én Szerbiában, 29-én Pécsett lépünk fel, jövő év március 14-én pedig Debrecenben tartjuk az ünnepi koncertünket. Természetesen jövőre Békésbe is jövünk, a pontos menetrendet azonban még nem ismerjük.
Patai Tamás a menedzserre nézve hozzátette: már tudathatnák velünk is, mert nagykorúak lettünk, a Republic betöltötte a 18. életévét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!