Közélet

2009.01.14. 10:19

Drávapiski polgármestere a gyulai Antiprovidentesek élén

Drávapiski több ügy kapcsán országos hírnevet szerzett polgármestere, Mali Zoltán karolta fel a gyulai Antiprovident Csoport elképzeléseit, és tüntetést szervez a gyors kölcsöneiről ismert társaság budapesti székháza elé.

cs. á.

A sokak által „legális uzsorának" nevezett Provident hitellel becsapják az egyszerű embereket, akik amikor megkötik a szerződést, nem tudják, hogy akár a felvett pénz többszörüsét is visszafizethetik – így foglalható össze annak a szórólapnak a lényege, melyet még tavaly novemberben juttattak el a fürdőváros majd'' valamennyi háztartásához a kilétüket fel nem fedő csoport tagjai.

A blogjában magát az SZDSZ-ből koncepciós eljárás keretében kizárt, szabadongondolkdó polgármesternek nevező Mali Zoltán lapunknak elmondta, még tavaly megkereste őt az Antiprovident Csoport, hogy legyen a kezdeményezés zászlóvivője. Ez a napokban meg is történt, hiszen február 16-ra többek között civilek és egykori Providentesek részvételével szerveznek tüntetést a cég budapesti székháza elé.

— Az emberek a megtévesztő tájékoztatás miatt nincsenek tisztában a következményekkel, így aránytalanul sok pénzt kell visszafizetniük. Ezzel a jórészt amúgy is mélyszegénységben élő adósok helyzete még kilátástalanabbá válik — fogalmazott Mali Zoltán. A polgármester elmondta, a gyulai csoport megkeresése ébresztette rá arra, hogy nemcsak köztörvényes bűnözők uzsorázhatnak, hanem legálisan bejegyzett cégek is, ezért állt a fürdővárosi kezdeményezés élére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!