Kultúra

2009.01.21. 18:12

Sóska, sült krumpli, Jókai

Új bemutatóra készül pénteken a Békés Megyei Jókai Színház, amely nem csak a színház-, hanem a focibarátok figyelmére is számot tarthat

BEOL

— Egressy Zoltán Sóska, sült krumpli című darabját azért tűzte a színház a műsorára, mert be akarja csalni a focirajongókat. Erre a műre azok a férjek, barátok, szomszédok is eljönnek, akik már évek óta csak ígérik a feleségüknek, szerelmüknek, ismerősüknek, hogy egyszer majd elkísérik őket színházba, de mindig akadt valami kifogásuk — mondta szeptemberben az évadnyitón Fekete Péter.

A direktor tudhatja a siker titkát, hiszen Londonban már megrendezte a darabot, de ezúttal Koleszár Bazil Péterre bízta az irányítást, aki szerint jól halad az „edzés” a Jókaiban. A bíróról és a két partjelzőről szóló tragikomédiát Bartus Gyula, Csomós Lajos és Gulyás Attila játssza.

A hirdetés után folytatódik

— Azt mondják, az a jó bíró, akit nem lehet észrevenni a pályán. Mégis, a bírók, a partjelzők is emberek, ők is vágynak elismerésre, de ebből kapnak legkevesebbet — mondta a darabról Koleszár Bazil Péter. — A mű bárhol, bármilyen közösségben vagy munkahelyen játszódhatna, nem csak egy öltözőben. A mondanivalójában ugyanis mindenki magára vagy a kollégáira ismer.

S hogy mi köze van a feltét nélkül tálalt sóskának és sült krumplinak a focihoz, kiderül az előadásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!