Közélet

2006.03.20. 18:23

Az MSZP szerint Tóth Imrének távoznia kellene a közéletből

Mint ismeretes, a gyulai kistérségi iroda számítógépén talált adatbázis miatt kirobbant botrány alaposan felkavarta a jobb- és baloldal kedélyeit. Tóth Imre országgyűlési képviselő legutóbbi sajtótájékoztatóján MSZP-s provokációnak nevezte az ügyet.

BEOL

Állítása szerint a gyulai hivatal dolgozójának gépén találtak adatot, amihez semmi közük, és F. L..-t, akinek munkaviszonyát azóta megszüntették, MSZP- szimpatizánsnak nevezte.

Erre reagálva tájékoztatta a sajtó képviselőit hétfőn délután Tóth Sándor, az MSZP gyulai szervezetének elnöke és Pluhár László, Elek polgármestere, kistérségi vezető. Tóth Sándor rámutatott: határozottan cáfolja, hogy az ő oldalukról indult volna ki a kezdeményezés. A gépen egyértelmű levelezéseket találtak a sarkadi polgármesteri hivatallal. A dolgozó közös megegyezéssel vált el az irodától, együttműködést mutatott a kistérségi megbízottakkal és megbánást mutatott.

Az MSZP szerint Tóth Imrének távoznia kellene a közéletből, mert módszerei a demokrácia megcsúfolását jelentik, nem méltók ilyen pozíciót ellátó személyhez. Pluhár László elmondta: alaptalanok azok a vádak is, melyek szerint február 28. és március 14. között bárki hozzáférhetett a géphez, bármit törölhetett és rátehetett. A gépet ez idáig páncélszekrényben őrizték, és közjegyző jelenlétében nyitották fel.

Címkék#Tóth Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!