Hírek

2006.03.20. 18:30

Becsapták a fogyatékosokat, a támogatást bezsebelték

Több, fogyatékosokat foglalkoztató vállalkozás „zsebre vágta” a megváltozott munkaképességűek után járó állami támogatást – mondta Göncz Kinga szociális miniszter a Parlament előtt demonstráló, munkát és kenyeret követelő, rokkantnyugdíjasokból és fogyatékosokból álló többszáz fős tömegnek.

B. B.

Szabó György, a tüntetés szervezője, a Fogyatékkal Élők Szakszervezetének elnöke szerint egyre több olyan munkahely szűnik meg, amely megváltozott munkaképességűeket foglalkoztat, ezért 19 ezer ember veszítette el állását. „Sok szerencselovagot vonzott a lehetőség, hogy felvehesse az állami támogatást, amely fejenként a minimálbér háromszorosa, egyes cégek esetében több milliárd forint” – mondta lapunknak Somodi Istvánné, a Foglalkoztatási és Munkaügyi Minisztérium főosztályvezetője. Hozzátette: a dotációt bezsebelő cégek némelyikében egyáltalán nem foglalkoztattak fogyatékosokat, vagy a minimálbér töredékéért tették ezt, egyes vállalatok pedig egy fillért sem fizettek az elvégzett munka után. Batiz András kormányszóvivő még pénteken elmondta:  3,5 milliárd forint állami támogatást próbáltak jogosulatlanul megszerezni az álfoglalkoztatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!