Békés vármegye

2024.03.12. 07:40

Napsütéssel indult a reggel, de később beborulhat

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk kedden Békés vármegyében.

Beol.hu

A reggeli napsütés után több helyen alakulhat ki eső, záporeső. A szél északnyugatira fordul és nagy területen megerősödik. 9 és 14 fok közé gyengül a nappali felmelegedés – olvasható a koponyeg.hu oldalon.

tavasz, időjárás, borult idő, kettős front
Forrás:  Illusztráció: Shutterstock

Kedden kettős fronti hatás érvényesül.  Kellemetlenül alakul a humán meteorológiai orvosmeteorológiai helyzet a frontérzékenyek számára.
Alig, hogy távozik a második melegfront és máris erősödő hidegfronti hatás érvényesül. A terhelő hatásokat tovább fokozza a borult, fényszegény, csapadékos idő, a sokfelé megerősödő légmozgás. Néhány fokkal a délutáni hőmérséklet is visszaesik. A hullámzó frontrendszeri hatásokat nehezen követi időjárás-érzékenyek szervezete. Kezdetben inkább a fejfájásos, szédüléses, gyulladásos panaszok lesznek jellemzőbbek, majd az erős vérnyomás-ingadozás a szív- és légzési panaszok és a kopásos ízületi fájdalom kerülnek előtérbe. Gyakoriak lesznek az alvás problémák, hullámvasútra kerül a mentális állapotunk. Sokan tapasztalnak feszültséget, szokatlan idegességet, míg mások fáradtak, lehangoltak lehetnek. Gyakrabban alakulnak ki szorongásos és pánikszerű reakciók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!