Időjárás

2024.05.10. 07:06

Tavaszias időjárás lesz jellemző Békésben

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk pénteken Békés vármegyében.

Beol.hu

A sok napsütés mellett észak felől gomolyfelhők érkeznek, azonban csak néhol fordul elő zápor. 22 fok körüli értékeket mérhetünk délután. Csak néha élénkül meg az északi szél- olvasható a koponyeg.hu oldalon.

időjárás, előrejelzés, tavasz
2122767233
Forrás:  Shutterstock/ illusztráció

Végre egy nyugodtabb, frontmentes időszakra számíthatunk.
Napokig csak megközelítenek bennünket frontok, de erősebb fronthatás nem érvényesül. Alapvetően jó humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai feltételek alakulnak ki, jelentősebb csapadék vagy erősebb légmozgás nem várható. Kedvező a légszennyezettségi és a pollenhelyzet is.
Mindez igen kedvező lehetőség szervezetünk regenerálására, az immunrendszerünk erősítésére. Jelentkeznek viszont olyan terhelő hatások, amelyek elsősorban a fejfájással és az ingadozó vérnyomással érintett emberek számára kedvezőtlenek. Már nagyon erős a napsugárzás, megfelel az augusztus eleji helyzetnek. Kerüljük a tűző napot, különösen a déli órákban, és gondoskodjunk a megfelelő UV-védelemről. Másik következmény a nagy napi hőmérséklet ingadozás, ezt kísérik gyakran a fokozott fejfájásos és keringési panaszok, ami rosszullétek, szédülés, bizonytalanságérzet formájában is jelentkezhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!