Kék hírek

2024.02.04. 13:27

Aranyra is bukott a kevermesi nő

Kisebb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és további, kétrendbeli lopás bűntette miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség egy 53 éves, büntetlen előéletű, kevermesi nővel szemben, aki besurranó tolvajként követte el cselekményeit. Az ügyészség vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtön kiszabására tett indítványt.

Nyemcsok László

Forrás: Shutterstock/ illusztráció

A járási ügyészség indítványa szerint a nőnek meg kell majd térítenie a sértettek részére okozott kárt, és meg kell fizetnie a nyomozás során felmerült, tetemes összegű, közel 2,3 milliós bűnügyi költséget is.

A vádirat szerint a nő 2022. augusztus 23-án, napközben Kevermesen a Rákóczi utca egyik lakatlan ingatlanjába ment be. Ott kutatást végzett, és a hálószoba szekrényében lévő ékszertartóból arany ékszereket vett magához 300 ezer értékben. A nyári konyhában található fagyasztóládából élelmiszert is zsákmányolt, majd távozott a helyszínről. A nő 2022. december elején a nyitott utcai kiskapun, és a lakóház nyitott bejárati ajtaján keresztül surrant be egy 79 éves asszony kevermesi, Jókai utcai lakóházába, és a hálószobában lévő szekrényből 140 ezer forintot zsákmányolt.

Tavaly február 11-én, a délutáni órákban egy idős férfi Petőfi utcai lakóházánál jelent meg, ahová a csukott, de nem zárt utcai kiskapun és bejárati ajtón keresztül bement. A házban kutatást végzett, és a sértett ágya melletti kisszekrényen lévő pénztárcából 135 ezer forintot vitt el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában