Börtönbüntetés

2024.05.08. 09:56

Benyugtatózta és kirabolta a három nő a férfit

Társtettesként, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt a Battonyai Járási Ügyészség vádirata alapján 5-5 év, illetőleg 4 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt a Battonyai Járásbíróság előkészítő ülésén egy 38 éves büntetett előéletű hódmezővásárhelyi, valamint egy 24 éves és egy 19 éves büntetlen előéletű dombegyházi nőt, akik úgy raboltak ki egy idősebb dombegyházi férfit, hogy előtte benyugtatózták. A bíróság a kiszabott szabadságvesztés büntetések időtartamával azonos időre eltiltotta mindhármukat a közügyek gyakorlásától, összesen 400 ezer forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el velük szemben, valamint kötelezte őket az eljárás során felmerült, közel 350 ezer forintot kitevő bűnügyi költség megfizetésére. Az ítélet nem jogerős.

Papp Gábor

A három, egymással családi kapcsolatba álló nő régebb óta ismerte a 65 éves nyugdíjas férfit, a két fiatalabb nőnek korábban szexuális kapcsolata is volt vele. A hármas tavaly augusztus elején szerezett tudomást arról, hogy a férfi nagyobb összegű készpénzzel rendelkezik, és elhatározták, hogy azt megszerzik tőle. Augusztus 4-én a két fiatalabb nő telefonon felvette a kapcsolatot a sértettel, vele megbeszélték, hogy – ahogy az már máskor is megtörtént – elmennek hozzá este szórakozni, bulizni. Ezt követően a három nő még aznap, az esti órákban közös elhatározásból megjelentek a férfi lakásán abból a célból, hogy a sértettet a magukkal vitt nyugtató hatású gyógyszerrel elkábítsák és a nála lévő nagyobb összegű készpénzt ily módon jogtalanul eltulajdonítsák. Megérkezésüket követően együtt szórakoztak, italoztak házigazdájukkal, majd a lakóház konyha helyiségében a nők az általuk főzött kávéba belekeverték a porrá tört gyógyszert, majd azt a sértettel megitatták. A férfi a kávé elfogyasztását követően rövid időn belül öntudatlan, védekezésre képtelen állapotba került, amelyet kihasználva a nők a sértett ruházatából 400 ezer forint készpénzt vettek el, és azt egymás között még ott, a helyszínen elosztották, majd távoztak.

eljárás,három nő ellen, társtettes
Forrás:  Shutterstock/ illusztráció


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában