Békéscsaba

2024.03.29. 09:24

Presbitériumbeiktatás nagycsütörtökön az evangélikusoknál – galériával

A nagycsütörtöki ünnepi istentisztelet részeként tartották meg a március derekán megválasztott, 23 tagú presbitérium eskütételét és beiktatását a Békéscsabai Evangélikus Egyházközségnél. A Kistemplomban megtartott ünnepi alkalmon szintén esküt tett a megválasztott felügyelő, Köveskúti Péter.

Szegfű Katalin

Az általános tisztújítás nyomán a jelentősen megfiatalított egyházközségi világi vezetőségben tíz hölgy kezdte meg vagy folytatja a munkáját. Szintén újabb hatéves ciklusa kezdődik meg a 29 tagot számláló képviselőtestületnek, valamint a teljes elöljáróságnak.

evangélikusok, presbitérium, istentisztelet, beiktatás
A nagycsütörtöki istentiszteleten Nagy Zoltán, a Kelet-békési Egyházmegye esperese hirdette az igét.  Fotó: Szegfű Katalin

– A presbitérium elsődleges missziós feladata a gyülekezetépítés, és döntéseinkkel a stabil gazdálkodás elősegítése a célunk – nyilatkozta hírportálunknak a helyszínen Köveskúti Péter, az újonnan megválasztott egyházközségi felügyelő, a Szeberényi Gusztáv Adolf nevét viselő evangélikus oktatási intézmény igazgatója, aki presbiterként pedig már több mint két évtizede szolgálja a csabai evangélikusokat. 

A nagycsütörtöki istentiszteleten Nagy Zoltán, a Kelet-békési Egyházmegye esperese hirdette az igét. Igehirdetése középpontjába azt a gondolatot helyezte, hogy a mindenható Isten mindenkor gondoskodik az övéiről. Így volt ez a páskaáldozat szerzésének idején a zsidók között, így volt Jézus korában és ma is.

Isten embereket állít az egyház szolgálatába, kinek-kinek a képességei szerint adva megbízást. Mindenkinek jut feladat a gyülekezet hajóján, egymással összedolgozva elősegíthetjük e hajó mozgását, de a Szentlélek adja a fuvallatot, hogy a hajó vitorláit útirányba tartsuk.

A presbitérium és a vezetőség tagjai ezután kijelentésükkel, kézadással és esküvel pecsételték meg elhatározásukat a békéscsabai evangélikusok körében végzett szolgálatra. Az istentisztelet úrvacsoravétellel ért véget, melynek liturgiájában a gyülekezet két lelkésze, Péterné Benedek Ágnes és Verasztó János működött közre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában