Robotika

2024.03.27. 17:51

Diákoknak diákok is tartottak bemutatót a robotokkal – videóval

Kreativitás, csapatmunka, innováció – ezeket a fogalmakat is használták azon a robotikát népszerűsítő előadáson és bemutatón, amit az orosházi Táncsics gimnáziumban tartottak általános iskolások részvételével szerdán. A robotika szakkör tagjai tevékenyen részt vettek Papp Sándor tanár mellett a bemutatón.

Csete Ilona

Az orosházi Táncsics gimnázium az Oktatási Hivatal bázisintézménye. A bázisintézményi program részeként Kreatív iskola – kreatív robotika címmel hirdettek előadást. A robotika szakkörük munkájának a bemutatása volt a cél. A program célcsoportja pedig az általános iskolás tanulók és tanáraik.
Papp Sándor, matematika szakos tanár, mesterpedagógus, szaktanácsadó várta tanítványaival, Csőke Zoltán Sándorral és Kabódi Barnabás Lászlóval az érdeklődőket. Érkeztek helyi és mezőhegyesi iskolákból is fiatalok.

robotika, foglalkozás, orosháza
Kabódi Barnabás László és Csőke Zoltán Sándor élvezte a foglalkozást. Fotó: Csete Ilona

Miután részleteket is megtudott a hallgatóság gimnázium robotika szakkörének a tárgyi felszereltségéről, tevékenységéről, a robotok fajtáiról, a gyakorlatban is láthatták a gyerekek a robotok működését. Végül ki is próbálhatták azokat.

Papp Sándor, a robotika szakkör vezetője mutatta be a robotokat. Fotó: Csete Ilona

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában