Orosházi hét

2024.04.20. 15:11

Tanakodva vetélkedtek a fiatalok Orosháza belvárosában

Orosháza településalapítás ünnepségére készül. Az Orosháza hét programjaiba sok civil szervezet is bekapcsolódik. Szombaton a belvárosban meglepően sok volt a fiatal. Megnéztük, mit csináltak.

Csete Ilona

Orosháza településalapításának a 280. évfordulóját ünnepli idén áprilisban. Az OROS-Haza Baráti Kör minden évben városismereti vetélkedőt szervez a helyi oktatási intézmények fiataljainak. Vajon mennyire ismerik a szülőhelyüket – ez ilyenkor a nagy kérdés. Sok játékos feladat során adhattak erről számot most is.

városismereti vetélkedő
A belváros egyik legszebb része a Bille-udvar. Itt is volt egy állomás. Fotó: Csete Ilona

Mi szombaton reggel a Bille-udvarban versengő Székács iskola egyik csapatával, az ötödikesekkel (Égető Barbara, Csurár Márkó, Bánki-Horváth Eszter, Nagy Máté) találkoztunk. Ezen a helyszínen (volt öt állomás egyébként) Podmaniczkiné Szegi Kata várta a fiatalokat. Elárulta, múzeumismereti állomásnak is nevezhetjük ezt a helyet. Egy kérdéssort kellett kitölteniük a diákoknak. S miközben az ötödikesek a helyes válaszokon törték a fejüket, megérkezett a Vörösmarty iskola gárdája... Merthogy 7 csapat versengett 3 korosztályban.

városismereti vetélkedő
Összefutott két korosztály a vetélkedő ideje alatt. Fotó: Csete Ilona

Délre a végeredmény is megszületett, íme: 5.-6. osztályosoknál 1. Vörösmarty iskola, 2. Székács iskola, 3. Czina iskola. 7.-8. osztályosoknál 1. Czina iskola, 2. Székács iskola, 3. Vörösmarty iskola. A gimnázium kategóriát a Székács nyerte. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában