Atlétika

2022.07.20. 12:00

Karsai Gábor ezüstérmes a négyes válogatott viadalon

Hol máshol érjen el egyéni csúcsot egy tehetséges sportoló, mint egy válogatott viadalon? Karsai Gábor megígérte edzőjének, Tóth Sándornak, hogy a hétvégén Mariborban meglesz az új rekord és így is lett.

Karsai Gábor a 4. helyen ért célba.

A szlovéniai városban megrendezett öt nemzet junior válogatott viadalán a magyar csapat ellenfele a házigazdákon kívül Csehország, Lengyelország és Szlovákia voltak. Karsai Gábor fő számában, 5000 méteren rajtolt el és megdöntve 14:35,76 perces egyéni csúcsát 14:26,86-os idővel a második helyen ért célba.

A versenyt 4950 méterig vezette, s csak a végén hajrázta le egy lengyel versenyző. Gábor a második helyezéssel így is értékes pontokkal segítette hozzá a magyar csapatot a 3. helyhez. Magyarország 429 egységet gyűjtött össze a Lengyelország győzelmét hozó versenyen.

– Egy héttel korábban a miskolci junior országos bajnokságot győzött, és rá hat napra produkálta ezt a nagyszerű eredményt – beszélt nem kis büszkeséggel középtávfutójáról Tóth Sándor vezetőedző. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában