Labdarúgás

2023.11.16. 14:03

Idén lehull a függöny a Békés vármegyei első osztályban

Elérkezett az őszi záróra a Békés vármegyei I. osztályú bajnokságban, a 14. forduló után – néhány Békés Vármegyei Kupában érdekelt csapaton kívül – téli pihenőre vonulnak az együttesek. Kifejezetten rangadó jellegű mérkőzést nem játszanak a hétvégén, de mindegyik párharc tartogathat érdekességet. Az éllovas Gyula a veretlensége megőrzéséért lép pályára Gyomaendrődön, az Orosháza pedig a versenyben maradásért Jaminában. A Nagyszénás mindig sok borsot tör hazai pályán a szarvasiak orra alá, s ezzel a céllal lép Mezőhegyesen pályára az OMTK ellen legutóbb pontot szerző Szeghalom is.

Gajdács Pál

Murvai Dávidék megpróbálják megnehezíteni az orosháziak dolgát

Fotó: Bencsik Ádám

November 18., szombat, 13.00

Jamina SE (7.)–Orosházi MTK-ULE (2.)

Varga Péter, a Jamina SE edzője: – Úgy készültünk, ahogyan szoktunk, a héten négy edzést is tartottam a fiúknak. Az Orosháza az esélyesebb, de abban bízom, hogy itthon fel tudjuk velük venni a küzdelmet. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy jó eredményt érjünk el. Nagyon fontos, hogy sérültünk, betegünk és eltiltottunk sincs.

Buza Barnabás, az Orosházi MTK-ULE edzője: – Szeghalmon motiváltan és nagyon jól futballoztunk, csak éppen kihagytuk a helyzeteket. Nincs más lehetőségünk, mint győzelemmel lezárni a bajnokság őszi szakaszát. Ha valamit még el akarunk érni a pontvadászatban, akkor meg kell szereznünk a három pontot. Az utolsó mérkőzésekre – idén még egy kupameccs is vár ránk – megpróbáljuk felpörgetni a csapatot. Nem lesz könnyű dolgunk, de nyernünk kell, s abban bízni, hogy a listavezető Gyula is megbotlik egyszer.

Mezőhegyesi SE (4.)–Szeghalmi FC (9.)

Ács Levente, a Mezőhegyesi SE edzője: – Egy bajnoki és egy kupamérkőzés vár még ránk az előttünk álló hétvégéken, nagy varázslatokra a magunk részéről nem készülünk. Az viszont teljesen biztos, téli pihenőre úgy szeretnénk vonulni, hogy semmit nem hagytunk magunkban és az utolsó csepp erőnket is a pályára tettük.

Nagyszénás SE (6.)–Szarvasi FC (3.)

Juhász Norbert, a Nagyszénás SE edzője: – Szarvason mindig „megszórnak” bennünket, de hazai pályán rendre szoros mérkőzéseket vívunk velük. Más mérkőzés lesz, mint a szarvasi (a szeptemberi mérkőzésen a Körös-partiak 6–0-ra nyertek – a szerző), most megpróbálunk meglepetést okozni, megfelelő hozzáállással úgy gondolom, hogy pontot szerezhetünk.

Gyomaendrődi FC (8.)–Gyulai TFC (1.)

Karászi László, a Gyomaendrődi FC edzője: – Az is nagy dolog, ha egy csapat gólt lő a Gyulának, hát még ha pontot vesz el tőle! Ez idén csak a Szarvasnak sikerült. Az első egymás elleni mérkőzésünk alapján – amikor itthon kettő egyre kikaptunk – azt mondom, hogy azzal a játékkal lehet keresnivalónk, bár a döntetlen is nagy bravúr lenne. Nincs eltiltott, sérült, vagyis a teljes keret rendelkezésre áll. Szeretnénk méltóképpen lezárni az őszt.

November 19., vasárnap, 13.00 

Medgyesbodzás SE (10.)–Békéscsaba 1912 Előre II. (5.)

Mazán Zoltán, a Medgyesbodzás SE edzője: – Az Előre kérésére, a sportszerűséget szem előtt tartva belementünk, hogy szombatról vasárnapra helyezzük át a mérkőzést. Az a cél, hogy minél szebben, tisztességesebben tudjuk befejezni a bajnokság őszi szakaszát. Az egész félévben sok gonddal küszködtünk, s úgy látszik, hogy ez már kitart a szezon végéig. Zsuzsa László még mindig sérült, Kocsis Bálint a vasárnapi időpont miatt nem tud játszani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában