Torna

2024.04.22. 16:02

Jöttek, láttak, és majdnem győztek életük első versenyén

Nagyszerűen mutatkoztak be a Torna Club Békéscsaba legkisebb, zsebibaba tornászai, akik életük első versenyén a második legtöbb pontot érdemelték ki gyakorlataikra a budapesti központi tornacsarnokban hétvégén megrendezett vidékbajnokságon.

Gajdács Pál

Érthetően nagy izgalommal várták a Torna Club Békéscsaba reménységei, de edzői is a hétvégét, hiszen mindhárom érdekelt csapatuk debütált. A nagyobbak a zsebibaba korcsoportból „kiöregedve” a gyermek kezdők között, a kisebbek az elsőből a második korcsoportba lépbe. A zsebibaba I. korcsoportosok pedig abszolút újoncként léptek szerekhez, ugyanis a csapatbajnokságon versenyeztek először igazán élesben.

torna, első verseny, zsebibaba korcsoport
A gyermek kezdők, balról: Oláh Bianka, Petrovszki Gréta, Oláh Jázmin Vivien

A gyermek kezdőknek nem akármilyen nehézséggel kellett megküzdeni, hiszen az egyik tornász, Csikós Lilla márciusban eltörte a csuklóját, így háromtagú csapat vette fel a küzdelmet a 4-5 fős formációkkal. Amíg a riválisoknál a két legrosszabb eredmény kiesett, addig a minimális létszámmal induló csabaiaknál mindhárom tornász eredménye beleszámított a végeredménybe.

– Az első versenyük volt ezekkel a gyakorlatokkal. Mivel a legjobb három eredmény számít, így a nagyobb hibák nem fértek bele, de örömünkre nem is beszélhetünk ilyenekről – mondta Ördög Szabolcs edző, szakosztályvezető. – A csébé első fordulójában a hetedik legjobb eredmény lett a mienk, de a vidéki klubok összevetésében is a dobogón, a harmadik helyen végeztünk. Egyéniben Petrovszki Gréta kilencedik lett, ami ekkora mezőnyben szép eredmény.

A zsebibabások a vidékbajnokság keretein belül versenyeztek. A legkisebbek bemutatkozása aligha sikerülhetett volna sokkal jobban, hiszen az I. korcsoport második lett, az országos összevetésben pedig harmadik.

– Kellemes meglepetést jelentett a szereplésük és nagyon örülünk, hogy ilyen bátran és jól tornáztak, mindössze öt századdal maradtak le a győztes veszprémiektől – fűzte hozzá Ördög Szabolcs.

A „rutinosabb” zsebibabások a II. korcsoportban a 6. helyen végeztek.

tornaverseny
A zsebibaba I. korcsoport, balról: Belvon Lilien, Szakál Boglárka, Tatár Zoé, Somogyvári Rozina, Bencsik Lotti

A TC Békéscsaba eredményei. Gyermek kezdő csapatbajnokság, 1. forduló (11 csapat: 7. TC Békéscsaba (Oláh Jázmin Vivien, Oláh Bianka, Petrovszki Gréta, edző: Mitykó Bianka Szabina) 150,150 pont. Egyéni összetett (52): 9. Petrovszki Gréta 52,600.

Zsebibaba, I. korcsoport (2018 és annál fiatalabbak). Vidékbajnokság: 2. TC Békéscsaba (Belvon Lilien, Szakál Boglárka, Bencsik Lotti, Tatár Zoé, Somogyvári Rozina, edző: Ördög Szabolcs, Csiszár Evelin, Szujó Hanna) 33,55. Zsebibaba II. kcs. (2016-2017-es születésűek): 6. TC Békéscsaba Csóti Réka, Bojtos Eszter, Vozár Villő, Daróczi Gréta, Búzás Jázmin, edző: Ördög Szabolcs, Csiszár Evelin, Szujó Hanna) 33,35.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában