Labdarúgás

2024.04.18. 07:10

Sztojka „Bambi” félezredik fellépése következik

Az alacsonyabb szintű vármegyei labdarúgó-bajnokságokban az összes csoport éllovas csapata házon kívül folytathatja a tavaszi pontgyűjtést hétvégén. A III. osztály Északi mezőnyét vezető Sarkadkeresztúr például a visszalépést fontolgató Csárdaszállás vendége lenne, de a találkozóra nem tudnak kiállni a házigazdák.

Bakulya Mihály

Szombaton négy, vasárnap három találkozót tartogat a Vármegyei II./A osztályú bajnokság hétvégi felhozatala. A 20. fordulóra kisorsolt meccsek közül az élen álló Kondoros békési látogatása emelkedik ki a párharcok közül, ahol az öt hete veretlen házigazdák próbálják megfékezni az aranyérem felé hibátlan idei teljesítménnyel menetelő látogatókat. Dobozon jeles eseményre kerül sor: a Békésszentandrás ellen lép 500. alkalommal pályára a hazaiak 37 éves legendás támadója, Sztojka Ádám, vagy ahogy a vármegyei fociban mindenki ismeri, „Bambi”.

sport, labdarúgás,dévaványa
A dévaványaiak a tavasszal pont nélkül álló gyarmatiak otthonában erősíthetik meg dobogós pozíciójukat.
Fotó: Erdős Csaba

A 20. forduló programja

Április 20., szombat, 17.00: Füzesgyarmati SK II. (13.)–Dévaványai SE (3.), Békési FC (6.)–Kondorosi TE (1.), Dobozi SE (7.)–Békésszentandrási HMSE (8.), Mezőmegyer SE (2.)–Elek USE (11.). 

Április 21., vasárnap, 13.00: Békéscsabai MÁV SE (10.)–Mezőkovácsházi TE (14.). 17.00: OMTK-Rákóczi (12.)–Mezőberényi LE (5.), Csabacsűdi GYLSE (9.)–Szabadkígyósi SZSC (4.).

A Vármegyei II./B osztály 17. fordulója keretében „rázós” idegenbeli fellépések előtt állnak a csoport legjobbjai. Az élmezőny tagjai jó formába lendült, illetve alapból jó képességű ellenfelekhez látogatnak, de lesz alsóházi szomszédvári csata is Kevermesen, az egyke vasárnapi találkozón.

A 17. forduló programja

Április 20., szombat, 14.00: Battonyai TK (10.)–Kétegyházi SE (4.). 15.30: Csorvási SK (6.)–Lőkösháza KSK (2.). 17.00: Csanádapácai EFC (5.)–Köröstarcsai KSK (8.), Újkígyós FC (7.)–Kaszaper FC (1.), Magyarbánhegyesi FC (9.)–Tótkomlósi TC (3.).

Április 21., vasárnap, 17.00: Kevermes SE (12.)–Kunágotai TE (11.).

A III. osztály Déli csoportjának 22. fordulójában a sámsoni csata kerül fókuszba, ahol két dobogós csapat csatázik. A házigazdák idén nem kápráztatták el szurkolóikat az őszihez hasonló acélos eredményekkel, de a listavezető legyőzésével nyilván sokat javíthatnának ezen.

A 22. forduló programja

Április 20., szombat, 14.30: Mezőmegyer SE II. (5.)–Gerlai SE (9.). 17.00: Gádorosi LSE (4.)–Telekgerendási LSC (7.), Medgyesegyháza SE (6.)–Kardos KSK (7.), Békéssámsoni SK (3.)–Végegyházi SE (1.). Szabadnapos: Kamuti SK (2.).

Az Északi csoportban két mérkőzést rendeznek a 17. forduló keretében, mert a hét eleji bejelentés ellenére továbbra is versenyben maradó Csárdaszállás a sorai rendezésének szenteli a hétvégét, nem a bajnok Keresztúrnak. Az erőviszonyok tekintetében lényegesen közelebb állnak egymáshoz a bucsai találkozó résztvevői, az okányi szomszédvári derbi pedig a várható nézettség tekintetében viszi a prímet.

A 17. forduló programja

Április 20., szombat, 17.00: Okány KSK (6.)–Vésztői TK (2.), Bucsa SE (5.)–Zsadányi KSE (4.). A Csárdaszállási SZSK (7.)–Sarkadkeresztúri SE (1.) mérkőzés elmarad. Szabadnapos: Sarkadi KLE (3.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában