Kézilabda - Női NB I. B

2024.04.22. 09:50

Hiába küzdöttek nagyot

Négygólos vereséggel zárta a vasárnapi fővárosi túráját az orosházi női kézilabdacsapat, amely az NB I. B-s pontvadászat 25. fordulójában a ferencvárosi fiatalok vendége volt. A viharsarki együttes a meccs többségében összeszedetten játszott, ám a végére kissé belefáradt a nagy tempóba.

Bakulya Mihály

Baráth Berta (36) 6 góljával társbérletben lett a meccs legeredményesebb embere

Fotó: Bohus Krisztián-archív fotó

Ferencvárosi TC U19–Zengő Alföld Orosházi KC 33–29 (15–12)

NB I B-s női kézilabda-mérkőzés. Budapest, 70 néző. Vezette: Szedmák Márton, dr. Tóth Tamás.

Orosháza: Reszegi – Ludvig 1, Baráth 6 (3), Bedron 3, Mikula 3, Kenyeres 6, Péter 3. 
Csere: Bálint (kapus), Petri 2, Ács, Vörös 2, Jáhn, Kostyó 1, Zavaczki 2 (1). 
Edző: Morva Zoltán. 

A Ferencváros legjobb góldobói: Tóth A. 4, Himer 4 (3), Kármán 4.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 7/4.

Az első percekben a hazai együttes 7–3-ra húzott el. Morva Zoltán nyomban kupaktanácsra invitálta tanítványait, akiknek később már sikerült megakadályozni a zöld-fehérek gyors akcióit, ezzel pedig a lépést is tartani tudták velük. A 18. percben érkezett is a hazaiak időkérése. A mérkőzés színvonala nem volt túl magas, sok technikai hibát vétett mind a két fél, de a Fradi stabilan őrizte három-négygólos előnyét.

Az orosházi csapat koncentráltabb játékkal tért vissza szünetről. Ennek az volt az eredménye, hogy négy perc játék után egyre olvadt a különbség. A Fradi továbbra is leginkább lerohanásokból volt eredményes és újabb négy perc múlva a szünetben látott különbség állt az eredményjelzőn. Bálint Anna ebben a periódusban jól olvasta az átlövéseket, szélről azonban megtalálták a helyeket az ellenfél játékosai (24–21). Komoly küzdelem alakult ki, ebben a vendégek sem vallottak szégyent. Folyamatosan kapaszkodtak, ami komoly energiákat emésztett fel. A végjátékhoz érve ennek következtében egyre több technikai hibát követtek el. Az 56. percben már hat góllal lépett el a hazai gárda, ezzel eldöntve a két pont sorsát is.

Morva Zoltán: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Sajnálom, hogy a végjátékra elfogyott az erő, sok helyzetet hibáztunk el emberelőnyös szituációban is. Gratulálok a Ferencvárosnak, a mai meccsen jobb volt, megérdemelten győzött. Természetesen nem lógatjuk az orrunkat, mert van még tennivaló a bajnokságban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában