Asztalitenisz

2024.04.22. 12:43

Szántosi Dávidot honfitársa búcsúztatta

A legjobb négy közé jutásért szenvedett vereséget Szántosi Dávid, a Luxembourgban rendezett hétvégi WTT utánpótlás verseny U19-es mezőnyében. A korosztályos világranglistán 75. szarvasi fiút honfitársa ütötte el az éremszerzéstől.

Verasztó Lajos

Szántosi Dávidot csak a döntőig menetelő Lei Balázs tudta megállítani

A Szarvasi Körös ASE játékos két győzelemmel és egy vereséggel zárta a csoportmérkőzéseit. A 64-es főtáblán előbb a svéd Elias Sjogren ellen nyert 3:0-ra, majd a világranglista 50. helyén álló szlovák Samuel Paluseket múlta felül hasonló különbséggel. A nyolc közé kerülésért a német Vim Verdonschot várt Fest Attila tanítványára, aki az előző körben az első helyen kiemelt koreai Kim Gaont búcsúztatta. Drámai csatát vívott a két asztaliteniszező, Szántosi 2:0-ra elhúzott, majd a világranglistán két hellyel mögötte álló német játékos egyenlített. A döntő szettben a szarvasi tehetség 13:11-re győzött, így ő lépett a negyeddöntőbe. Ahol a világranglista 37. helyén álló soltvadkerti Lei Balázs ellen mérkőzött. A párosban U15-ös világbajnok ellenfele 3:0-ra nyerte a találkozót, és jutott a legjobb négy közé. Lei Balázs a folytatásban 3:0-ra nyert a francia Nathan Lam ellen, a döntőben pedig 3:2-re kapott ki a világranglista 13. helyén álló kínai Sun Yangtól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában