Birkózás

2024.04.30. 09:07

Zsúfolt hétvégén van túl a birkózó utánpótlás

Abonyban rendezték meg az U17-es korosztályú szabadfogású és leány országos bajnokságot. Az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok Varga Jánosra emlékeztek a viadalon, amelyen csaknem kétszáz fiatal lépett szőnyegre, köztük a Békés vármegyei sportolók.

Verasztó Lajos

A fiúknál 60 kg-ban Somogyvári Milán, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub versenyzője a 21 tagú mezőnyben remek birkózással szerezte meg az aranyérmet. Klubtársa Szűcs Letícia a későbbi győztestől szenvedett vereséget, majd megnyerte a bronzmérkőzést.

Szűcs Letícia, Páli Sándor edző és Somogyvári Milán 


Az Orosházi Birkózó Egyesület (OBE) versenyzői közül 45 kg-ban Verasztó Albert, 55 kg-ban Bódi Csaba állhatott fel a dobogó harmadik fokára.
Békés vármegyei helyezések. Lányok. 53 kg: 3. Szűcs Letícia (Orosházi Spartacus Birkózó Klub).
Fiúk. 45 kg: 3. Verasztó Albert (OBE). 48 kg: 6. Szakmeiszter László (Dévaványa). 51 kg: 5. Tóth Kevin (Szarvasi Birkózó Egyesület). 55 kg: 3. Bódi Csaba (OBE-KIMBA). 60 kg: 1. Somogyvári Milán (OSBK).

Budapesten, az ESMTK volt a házigazdája az idei U13-as kötöttfogású országos bajnokságnak, amelyen több mint kétszázharminc fiatal lépett szőnyegre. Az Orosházi Birkózó Egyesület versenyzője, Hangya Borisz 50 kg-ban bronzérmes lett. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub képviseletében +85 kg-ban Gémes Krisztián állhatott fel a dobogó harmadik fokára.
Békés vármegyei helyezések. 50 kg: 3. Hangya Borisz (OBE). 58 kg: 5. Héjja Péter (OBE). +85 kg: 3. Gémes Krisztián (OSBK).
Hír még az Orosházi Spartacus háza tájáról, hogy az U15-ös szabadfogású válogatott megkezdte felkészülését a Görögországban sorra kerülő Európa-bajnokságra. A kerethez tartozó 48 kg-os Pusztai Márk Romániában lépett szőnyegre. Előbb egy szlovák versenyzőt győzött le pontozással, majd a négy közé jutásért a későbbi győztes grúz birkózótól szenvedett vereséget élete első nemzetközi versenyén.

V. L.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában