Birkózás

2024.05.08. 08:05

A vármegyei birkózók ostromolták a dobogót

Budapesten, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia adott otthont az idei Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságnak. A viadalon csaknem százötvenen léptek szőnyegre, köztük több Békés vármegyei diák is.

Verasztó Lajos

Kötöttfogásban a dévaványai Kovács Ádám ezüstérmet szerzett. Fekete Bence, az Orosházi Birkózó Egyesület versenyzője kötött- és szabadfogásban is a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A szarvasi Hajduch Nándor kötöttfogásban volt sikeresebb, ahol ezüstérmes lett, míg szabadfogásban bronzmedál jutott számára. Klubtársai közül Szpin Mihály a 82 kg-osok között kötöttfogásban a dobogó harmadik fokára állhatott, szabadfogásban a 79 kg-os súlycsoportban 5. helyezést ér el.

vámegyei birkózás, helyezettek, eredmény
Hajduch Nándor a dobogó második fokán, Szpin Mihály a jobb szélen


Balázs Gergely a szabadidős mezőnyben volt érdekelt a 80 kg-osok között, és bronzéremmel zárta a viadalt.

Békés vármegyei eredmények. Kötöttfogás. 72 kg: 2. Kovács Ádám. 77 kg: 3. Fekete Bence (OBE). 82 kg: 2. Hajduch Nándor (Szarvasi Birkózó Egyesület), 3. Szpin Mihály (Szarvasi Birkózó Egyesület).
Szabadfogás. 79 kg: 3. Fekete Bence (OBE) és Hajduch Nándor (Szarvasi Birkózó Egyesület), 5. Szpin Mihály (Szarvasi Birkózó Egyesület).
Szabadidősportolók. 80 kg: 3. Balázs Gergely (Szarvas).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában