Diáksport

2024.05.09. 10:32

Balszerencsés benkások

Gyula város volt a házigazdája a 2023/2024. évi tanév IV. korcsoportos fiú labdarúgó Diákolimpia® országos döntőjének. Az esemény keretében 19 vármegye és Budapest győztes csapatai mérték összetudásukat.

Bakulya Mihály

Békésből a szarvasi Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola jutott el a sorozat fináléjáig, megnyerve előtte a körzeti-, a vármegyei elődöntőt és döntőt.

diáksport, vármegye, labdarúgás
A szarvasi Benka Gyula iskola IV. korcsoportos csapata
Fotó: Hovath Balazs - Blasius Photography

A fürdővárosban azonban nem kísérte szerencse Zalán Csaba testnevelő tanítványainak szereplését, mivel bivalyerős csoportba kaptak helyet a sorsolás szeszélye folytán. Mások mellett a végső győztes Szigetszentmiklóssal is összekerültek, amely 2–0-ra győzte le őket. Két későbbi meccsen Fortuna sem volt a szarvasi fiatalokkal, akik így másnap a 17–20. helyért folytathatták. Ott előbb a Nagykanizsával szemben maradtak alul 1–0 arányban, majd az encsieket múlták felül 2–1-re, ennek köszönhetően a borsodiakat maguk mögött tudhatták.

A szarvasi csapat névsora: Bakró Gergő, Bakulya Mirkó, Gyalog Gergő, Mikó Áron, Neumann Kristóf, Styecz Dominik, Tímár Tamás, felkészítő-testnevelő: Zalán Csaba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában