Labdarúgás

2024.05.09. 09:15

Június eleje az osztályozókról szól

A Magyar Labdarúgó Szövetségben összeállították a jövő évi NB II.-es és NB III.-as bajnokságok osztályozó mérkőzéseinek menetrendjét. Azzal, hogy a Békéscsaba 1912 Előre csapata megnyerte a harmadik vonal Dél-keleti csoportjának küzdelmeit, mindkét szinten lesz viharsarki érdekeltség.

Bakulya Mihály

A lila-fehérek számára május 28-án derül fény arra, hogy melyik csoport győztesével kell majd megmérkőznie annak érdekében, hogy egy év után visszatérhessen az immár 16 csapatosra szűkített másodosztályú mezőnybe. Három körrel a vége előtt az Észak-keleti szekcióban a Putnok (56 pont) és a Cigán (54) küzd legjobb eséllyel az aranyéremért, bár számára kedvező esetben még a DVSC II. és a Kisvárda II. is csúcsra érhet. Észak-nyugaton is többesélyes még a versenyfutás, bár a Tatabánya (59 pont) lépéselőnyben van a Veszprémmel (56) és a Bicskével (56) szemben, matematikailag pedig még a III. Kerületi TVE (54) gárdáját sem lehet kizárni. A Dél-nyugati csoport kétesélyessé szűkült. Onnan az Iváncsa (68) és a tavaly az Előrével együtt búcsúzó Szentlőrinc (66) lehet a befutó.

labdarúgás, osztályok, előre
A gyulai játékosok a bajnokságban már elvégezték a dolgukat, most jöhet az osztályozó. Fotó: Kiss Zoltán


E négy divízió bajnokát sorsolják párba, a két mérkőzésre pedig június 2-án, vasárnap 17.30, illetve egy héttel később, június 9-én 17 órától kerül sor.
Az NB III.-as osztályozóknál Budapest és a vármegyék I. osztályú bajnokai tíz párt alkotnak majd a tervek szerint. Ott június 4-én ejtik meg a sorsolást, mert akad ahol közvetlen előtte zárulnak le a küzdelmek. Idén is él az a rendelkezés, mely szerint ha valamelyik bajnok nem kíván magasabb szintre lépni, abban az esetben az adott vármegye második, illetve harmadik helyezettjére száll át az osztályozón való részvétel joga. Ezzel a döntéssel kevesebb lesz azon csapatok száma, akik játék nélkül válthatnak osztályt, mint tavaly például a Sopron és a Martfű, amelynek nem jutott ellenfél. Az első mérkőzéseket június 8-án szombaton vívják az érintettek és, hogy mielőbb le lehessen zárni az évet, a visszavágókat június 12-én, szerdán rendezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában