Shotokan karate

2024.05.02. 11:05

Kibérelték a dobogót a Békés vármegyei karatékák

Zalakaroson a hagyományoknak megfelelően rendezték meg a közelmúltban az idei Sáfár Kupát, az A.J.K.A. shotokan karate a szervezet hagyományos magyarországi versenyét, ahol 10 arany 5 ezüst és egy bronzéremmel zártak a viharsarki karatékák.

Gajdács Pál

A rendezvényt a névadó Sensei Sáfár László X. DAN nagymester nyitotta meg. Akik eljöttek Zalakarosra, egy nagyon jól szervezett és pörgős versenyen vettek részt. A bíráskodás is igazságos, nem részre hajló volt. Békés vármegyét három klub – a Gyulai Karate Egyesület, a békéscsabai József Attila Lakótelep Tömegsport Egyesület shotokan karate szakosztálya és a szintén gyulai Kohai Shotokan Karate Egyesület – képviselte. Elégedettek lehettek az edzők, Torma György, Farkas András és Baracsi István is, hiszen szép számmal születtek érmek, számszerűsítve: 10 arany 5 ezüst és egy viharsarki bronz a termés.

Shotokan karate, dobogó, Békés-vármegye
A gyulai versenyzők, középen Baracsi István edző és sensei Sáfár László X.DAN

Békés vármegyei eredmények. Egyéni formagyakorlat, kata. + 18 éves: 1. Kesjár Zoltán, 2. Frankó-Zahorán Kitti (mindkettő Békéscsabai JALTE Shotokan Karate Szakosztály). 15–16 éves: 1. Czégény Levente, 2. Borzsák Bálint (mindkettő Gyulai Karate Egyesület). 13-14 éves, A kategória: 1. Baracsi Zalán (Kohai Shotokan Karate Egyesület, Gyula). B kategória 1. Dobra András (Gyulai Karate Egyesület). 11-12 éves, A kategória: 1. Kurtics Zalán (Békéscsabai JALTE), 3. Baracsi Zétény (Kohai Shotokan KE). 11-12 éves, B kategória: 3. Csibi-Bagi Trisztán (Kohai Shotokan KE). 8-9 éves: 1. Bene Magor (Kohai Shotokan KE).

Egyéni küzdelem, kumite. +18 éves: 1. Kesjár Zoltán, 2. Frankó-Zahorán Kitti. 15–16 éves: 1. Czégény Levente, 2. Borzsák Bálint. 13-14 éves, A kategória: 2. Baracsi Zalán. B kategória: 1. Dobra András, 11-12 éves: 1. Kurtics Zalán.

Sportszerűségi különdíj: Baracsi Zétény.

A békéscsabai JALTE csapata, középen Sensei Sáfár László X.DAN és Kovács Viktor versenybíró

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában