Kultúra

2012.11.28. 13:36

A kőszívű ember fiai próbáján jártunk

Jókai Mór A kőszívű ember fiai című regényének színpadi adaptációját viszi színpadra 2012. november 30-án a Békéscsabai Jókai Színház, Seregi Zoltán rendezésében.

BEOL

Békéscsabai Jókai Színház- Kőszívű Ember Fiai Színházi próba

Fotó: Lolliii

A nagyszabású történelmi drámát klasszikus, kosztümös produkció formájában láthatja majd a közönség. Korhű jelmezekben állítja színpadra a Békéscsabai Jókai Színház Jókai Mór A kőszívű ember fiai című regényét. Az elsősorban felnőtt nézőknek szánt produkció szorosan kapcsolódik az iskolai oktatási anyaghoz is, így a fiatalabb nézők számára is izgalmas kalandozás lehet irodalom és színház határmezsgyéjén.

A teátrum szinte teljes társulata színpadra lép majd az előadásban, amelynek két fő mozgatórugója a szenvedély és a zaklatottság – mondta el Seregi Zoltán rendező. Baradlaynét Kovács Edit, a három fiú karakterét Tege Antal, Csomós Lajos és Czitor Attila formálják meg.

A színpadi változat a szereplők életútját a regényhez igazodva, annak legfontosabb pontjait érintve követi nyomon a Fekete Péter által kialakított játéktérben, Vesztergombi Anikó korhű jelmezeivel, vetített animációk segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!