Közvélemény-kutatás

2024.04.17. 10:14

A magyarok többsége elutasítja, hogy európai katonákat küldjenek Ukrajnába

A háborúpárti álláspont népszerűtlensége miatt a nemzeti kormány megbuktatására törekvő politikusok, mint Márki-Zay Péter vagy Magyar Péter, eleve vesztes pozícióból indulnak, hiszen politikai fundamentumaik ellentétesek a többség akaratával – hívja fel a figyelmet cikkében a Magyar Nemzet.

MW

Az orosz védelmi minisztérium 2024. április 4-én közreadott videofelvételéről készített képen orosz tüzér 152 milliméteres D-20-as tarackágyúhoz visz lőszert egy tüzelőállásban, a kelet-ukrajnai Donyecki terület Oroszországhoz csatolt részén

Forrás: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium

Fotó: -

Az orosz–ukrán konfliktus immáron több mint két éve árnyékolja be az európaiak mindennapjait. A béke előmozdítása helyett azonban egyre harciasabb nyilatkozatok hangoznak el vezető nyugati és magyar baloldali politikusok szájából – írja az Alapjogokért Központ.

A Magyar Nemzet által szemlézett írásból kiderül: 

az állampolgárok biztonságáról már kevesebb szó esik, az európai katonák Ukrajnába küldéséről viszont annál több. 

A francia elnök, Emmanuel Macron többször kijelentette, hogy egyáltalán nem zárható ki Párizs katonai részvétele az orosz–ukrán konfliktusban. Ez azonban ellentétes nemcsak a francia, hanem az európai emberek akaratával is. 

Az európai politikában azonban vannak békepárti hangok is: a magyar kormány az orosz–ukrán harcok kitörésének napján elítélte az agressziót, és azóta is tűzszünetet, valamint a béketárgyalások mielőbbi megkezdését sürgeti. A magyarok körében nemzeti egyetértési ponttá szilárdult az európai katonák Ukrajnában történő bevetésének elutasítása. A témában tapasztalható széles körű konszenzust jól mutatja, hogy a megkérdezettek mintegy 83 százaléka negatív véleménnyel van a konfliktus eszkalációját segítő katonai intervencióról

– írták.

A Magyar Nemzet cikke IDE kattintva olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában