Kapaszkodó

2024.05.07. 22:47

Pénzadománygyűjtő programot indít az Ökumenikus Segélyszervezet

Kapaszkodó program elnevezéssel, 3 ezer rászoruló gyermek támogatására szolgáló országos pénzadománygyűjtő programot indít az Ökumenikus Segélyszervezet – jelentette be a szervezet kommunikációs igazgatója kedden Budapesten, írja az MTI.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervet kommunikációs igazgatója

Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet

Fotó: Zsigmond László

A támogatást a 1353-as adományvonalon keresztül, a Tesco áruházakban vásárolható kuponokkal, illetve a segélyszervezet honlapján keresztül, bankkártyás befizetés útján juttathatják el a szervezet számára az adományozók – közölte Gáncs Kristóf.

Az akció célja, hogy a segélyszervezet minél több gyermeknek adhasson esélyt a szegénység okozta hátrányok leküzdésére az ország 22 településén – tette hozzá.

Mint elmondta: a programban olyan gyermekeknek segítenek, akiknek „kevés kapaszkodó jutott”. Minden gyermek céljai azonosak, az iskola elvégzése és az álmaik megvalósítása, ám amíg csak az érettségig eljutnak rengeteg kapaszkodóra van szükségük.

Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász, a segélyszervezet önkéntese
Fotó: Zsigmond László / Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet

Kapaszkodók nélkül nehezebb, a program célja a kapaszkodók pótlása az esélyek kiegyenlítése a hátrányos helyzetű gyermekek számára – fogalmazott.

Tájékoztatása szerint a segélyvonal tárcsázásával 500 forinttal tudják segíteni az adományozók a munkájukat, a Tesco-ban a pénztáraknál május 13. és június 16. között vásárolhatóak meg a 250 forint értékű támogató kuponok, a www.segelyszervezet.hu webcímen elérhető honlapon pedig tetszés szerinti összeg fizethető be bankkártyával.

Ugyancsak támogatja a kampányt a TV2 Tények Plusz magazinműsora, amely az idei gyermeknap hetében május 20. és 26. között több részes riportsorozattal segíti az adománygyűjtést. Szintén segíti a kampányt a Helyi Rádiók Országos Egyesülete, amely egy hónapon át több mint 80 frekvencián segít felhívni a figyelmet a rászoruló gyermekeket segítő Kapaszkodó program támogatására – mondta Gáncs Kristóf.

Lékai-Kiss Ramóna színésznő és Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász, a segélyszervezet önkéntesei egyaránt arról beszéltek a sajtótájékoztatón, hogy mindent amit elértek a családjuk, tanáraik, edzőik támogatásának köszönhetnek. Ezért a segélyszervezet támogatásával szeretnének visszaadni a hátrányos helyzetű gyermekek számára, abból amit kaptak.

Lékai-Kiss Ramóna színésznő, az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntese
Fotó: Zsigmond László / Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet

Szeretnének segítséget nyújtani abban, hogy minden gyermek megvalósíthassa az álmait – fogalmaztak.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a segélyvonalra 10 hívással bejövő pénzből egy gyermek heti étkezése biztosítható, 20 hívással egy gyermek közösségi élményhez jutását lehet támogatni, 30 hívás pedig egy gyermek pedagógiai fejlesztési költségeinek fedezését jelenti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában