Hírek

2006.01.14. 00:00

Börtönbe kerül a prostituáltat vásárló férfi

Máté Balázs

Emberkereskedelem miatt jogerősen két év négy hónapra súlyosbította a Pécsi Ítélőtábla Tóth Sándor büntetését, aki negyvenezer forintért „vett meg” egy alkalmi prostituáltat.
Két éve egy fiatal nő azzal hívta fel pécsi ismerősét, hogy mi-után anyagi gondjai vannak, néhány hétig prostituáltként dolgozna. A nő azonban kikötötte, erre csakis Pécsett hajlandó.
A férfi elújságolta a lehetőséget egy győri, többszörösen büntetett előéletű ismerősének, aki kapott az alkalmon. Pécsre ment, és azt ígérte a nőnek, hogy foglalkoztatja. Arról azonban nem szólt, hogy a „munka” Győrött lesz és nem Pécsett. Átadott a közvetítőnek negyvenezer forintot a nőért cserébe, majd kocsiba ültek és elindultak. A fiatalasszony tiltakozott elszállítása ellen, de a férfi azt mondta, hogy addig nem engedi el, míg le nem dolgozza a negyvenezer forintot. Néhány héttel később a nő Sopronban tudott csak megszabadulni a férfitól, ahol is a rendőrök igazoltatták, és így kiderült az igazság.
A Baranya Megyei Bíróság a futtatót korábban két év négy hónapos, a közvetítőt pedig felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. A győri férfi fellebbezett a döntés ellen, ám a Pécsi Ítélőtábla a verdiktet pénteken helyben- hagyta, így az ítélet már jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!