2017.08.01. 21:00
Pompás étel alig 40 perc alatt
Nem kell különösebben virtuóznak lennie a konyhaművészet terén ahhoz, hogy ezt mennyei eledelt elkészítse.
Karajcsíkok cukkinibe tekerve - Hozzávalók 4 személyre
600 g sertéskaraj (csont nélküli)
2 db kisebb cukkini
só
bors
4 gerezd fokhagyma
100 ml olaj
Paradicsomos mártogatós:
4 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 szál bazsalikom
2 kk parmezán sajt
50 ml extra szűz olívaolaj
A karajt vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, majd csíkozzuk fel. A cukkiniket mossuk meg, majd zöldséghámozóval vágjuk hosszú, vékony szeletekre. A húscsíkokat csavarjuk 1-1 szelet cukkinibe, sózzuk, borsozzuk meg, kenjük meg a 4 gerezd zúzott fokhagymával elkevert olajjal, és hagyjuk állni.
A paradicsomokat mossuk meg, magozzuk ki, és vágjuk apró kockákra. A fokhagymagerezdeket tisztítsuk meg és törjük össze. A bazsalikomot aprítsuk finomra. A paradicsomot tegyük keverőtálba, majd ízesítsük a 2 gerezdnyi fokhagymával, a bazsalikommal, sóval, frissen őrölt borssal, adjuk hozzá a reszelt parmezán sajtot és az extra szűz olívaolajat. Tálalásig tegyük a mártogatóst a hűtőbe.
Akkor a legfinomabb, ha a karajcsíkokat faszénparázs fölött sütjük pirosra. Külön tálkában tálaljuk mellé a paradicsomos mártogatóst.