2018.02.10. 09:17
Édesszájúak előnyben: így készül a Nutellás tiramisu
Vagyis a Nutellamisu.
Ha imádja az édességeket, a kávét és a Nutellát, most olyat mutatunk, amelyről eddig valószínűleg még csak álmodozott: a nutellamisu, vagyis a nutellás tiramisu ugyanis egy olyan pompás, sütés nélküli desszert, amely ötvözi az előbbi finomságokat.
A Mindmegette receptjéhez ráadásul semmiféle különlegesség nem kell:
2 bögre habtejszín
2 bögre mascarpone
1 rúd vanília kikapart belseje
2 db tojássárgája
2 ek cukor
4 ek Nutella
2/3 bögre tej
12 db babapiskóta
cukrozatlan kakaópor
Elkészíteni is pofonegyszerű:
1. Felmelegítjük a tejet, és hozzáadunk 1 ek Nutellát. Összekeverjük, majd levesszük a tűzről, és belemártjuk a babapiskótákat. Ezután egy tál alját kirakjuk a nutellás babapiskótával.
2. A tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, és robotgéppel kikeverjük. Hozzáadjuk a habtejszínt és a vaníliarúd kikapart belsejét, és robotgéppel felverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, és egy lapáttal összeforgatjuk. Ezután a krém felét a babapiskótára simítjuk.
3. A nutellás tejhez, amibe a babapiskótát mártogattuk, hozzáadunk 3 ek Nutellát, egy habverővel elkeverjük, majd a mascarponés krémre öntjük. Végül a tetejére simítjuk a maradék krémet, és megszórjuk a kakaóval.
Borítókép: Public Domain Pictures