recept

2018.04.13. 15:26

Pikáns, friss, ellenállhatatlan: így készül a mexikói salsa

Az esti filmhez tökéletes lesz.

Van valami megnyugtató abban, ha az ember a tévézéshez egy jó nagy adag ropogtatnivalóval csücsül le. A Mindmegette mexikói salsája remek választás ilyenkor, ráadásul tele van ízletes és egészséges zöldséggel. És villámgyorsan megvan – még akár a reklámszünetben is összedobhatjuk.

HOZZÁVALÓK

25 dkg paradicsom

1 csokor koriander

1 fej hagyma (fehér vagy lila)

2 db jalapeno vagy más csilipaprika

1 gerezd fokhagyma

1 db lime leve

olívaolaj

frissen őrölt bors

ELKÉSZÍTÉS

A kockára vágott paradicsomot, az aprított hagymát és koraiandert összeturmixoljuk a fokhagymával és a csilivel.

Sóval, frissen őrölt borssal, valamint a lime kifacsart levével és néhány csepp olívaolajjal ízesítjük.

Még egyszer átturmixoljuk vagy összekeverjük, majd legalább fél órát pihentetjük a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek. Nachos illik hozzá.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / Lisa F. Young

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!