Foci Eb 2024

2024.06.21. 18:39

Szakértői szemmel

A labdarúgó Európa-bajnokság valamennyi játéknapját egy-egy szakértővel értékeljük, aki elmondja, hogyan látta az aktuális mérkőzéseket. A csütörtöki párharcokról Molnár Zoltánné Irénke, a Gyulai Amazonok NB II.-es női együttesének vezetőedzője fejtette ki gondolatait.

Bakulya Mihály

Molnár Zoltánné

Szlovénia–Szerbia 1–1

A végig motivált és szervezett szlovénok alaposan megnehezítették Szerbia dolgát, különösen a kontráik voltak veszélyesek. A mérkőzés egészét tekintve igazságos döntetlen született, ezzel a szerbek lehetnek elégedettebbek, mivel csak a hosszabbítás végén tudtak egyenlíteni.

Dánia–Anglia 1–1

Az angolok a meccs elején egy „tipikus” Kane-góllal szereztek vezetést, amit a dánok az első félidő közepén egy szenzációs találattal kompenzáltak. Határozott játékukkal a skandinávok meglepték a szigetlakókat. Az angolok labdatartásos taktikája nem igazán működött, végül úgy gondolom, hogy mindkét fél elégedett lehetett az egy ponttal. Talán ez a legkiegyenlítettebb csoport valamennyi közül, kíváncsian várom a folytatást.

Spanyolország–Olaszország 1–0

A spanyol válogatott nagy fölényben játszott a találkozó elejétől kezdve. Helyzetek sokasága adódott a játékosaik előtt, velük szemben az olaszoknak csak elvétve akadtak lehetőségei. Donnarumma azonban nagyon jó formában tartotta életben a pontszerzési reményeiket, ám az 55. percben egy szerencsétlenül megpattanó lövéssel szemben is tehetetlennek bizonyult. A folytatásban sem fenyegette veszély a spanyolok előnyét, a mezőny legjobbja Williams volt, aki a bal szárnyon folyamatos veszélyt jelentett az olasz védelemre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában