2020.07.16. 07:08
Együttműködési megállapodást kötött a NAK és az MNGSZ
Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) – közölte a NAK kedden.
Forrás: Shutterstock
A kölcsönös segítség a mezőgazdaság és a gasztronómia fejlődéséhez egyaránt hozzájárul
– indokolták a megállapodást.
A két szervezet már korábban is egyetértett abban, hogy hatékonyabb együttműködésre van szükség a kereslet-kínálat oldal, valamint a jogalkotók között. A kapcsolatok erősítése megoldhatja a szakképzés, az alapanyag-szükséglet, és a jogszabályi ismeretszerzés problémáit – tették hozzá.
A közlemény különösen a jó minőségű alapanyagok jelentőségét hangsúlyozta, hiszen ezek nélkül – mint írták – sem színvonalas gasztronómia, sem sikeres élelmiszeripar nem képzelhető el.
A Magyarországon termelt élelmiszerek megbízhatók, beltartalmi jellemzőik kiválóak, a vásárlóknak ezért nem kell messzire menniük alapanyagokért
– tették hozzá.
A NAK és az MNGSZ megállapodása szorosabbra fűzte a magyar konyha, a magyar vendéglátás és a magyar agrárium kapcsolatát, és az érintettek várakozása szerint a magyar gazdaság lesz a legfőbb nyertese – olvasható a közleményben.
Borítókép: illusztráció