Virtuális Erőmű Program

2024.05.28. 08:45

Energiatudatos Intézmény díjat kapott a csabai cég

Energiatudatos Intézmény címet érdemelt ki a Virtuális Erőmű Program pályázatán a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. A díjat Vass Csaba, a cég ügyvezető-helyettese a napokban vette át Budapesten, az Országházban.

Licska Balázs

Vass Csaba ügyvezető-helyettes elmondta, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. sikeresen pályázott a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. által meghirdetett Virtuális Erőmű Program pályázatára. Az energiahatékonysági és megújuló energetikai fejlesztések támogatására létrejött program segíti a hazai intézmények, vállalatok, önkormányzatok, valamint a lakossági szektor energiaszükségletének optimalizálását. A sikeres pályázatok által elért szén-dioxid-kibocsátás-csökkentés, valamint az energiamegtakarítás mennyiségéből folyamatosan épít fel egy úgynevezett virtuális erőművet.

Vass Csaba, energiatakarékos intézmény, program, innováció
Energiatudatos intézmény lett a csabai. A képen Molnár Ferenc, a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. tulajdonosa, ügyvezető igazgatója; Vass Csaba, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető-helyettese; valamint Borsos-Papp Natália, az Energiaügyi Minisztérium stratégiáért felelős helyettes államtitkára.  Fotó: Kondella Misi Photography / Forrás: VEP

A békéscsabai cég a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében az elmúlt időszakban több olyan – önkormányzati intézményeket érintő –, kimondottan energiamegtakarítást célzó beruházást bonyolított le, amellyel 2132,9 tonnányi szén-dioxid-kibocsátás-csökkentést ért el, és ezzel jogosult lett a pályázat benyújtására. Vass Csaba kiemelte, hogy rendkívül fontos fejlesztésekről van szó, hiszen a szén-dioxid erősen üvegházhatású gáz, amelynek légkörben való feldúsulása jelentős mértékben hozzájárul a légkör felmelegedéséhez.

Az ünnepélyes díjátadó gálát a napokban rendezték Budapesten, a Parlament Felsőházi termében, ahol a virtuális erőmű építését szimbolizáló téglát, valamint egy, az Energiatudatos intézmény logó használatát is biztosító tanúsítványt vett át a szakember a cég képviseletében. Vass Csaba hangsúlyozta, hogy számára kiemelten fontos a környezetvédelem, és köszönetet mondott vezetőinek és munkatársainak azért a kitartó és sikeres munkáért, amellyel kiérdemelték a díjat, amellyel közösen tettek Békéscsabáért, a környezet megóvásáért.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!