Támogatás

2024.07.11. 15:16

30 és 64 év közötti álláskeresőket segítenek

Elindult a GINOP Plusz program keretében A munkaerő-kínálat bővítése és fejlesztése elnevezésű projekt, amely 3,570 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból 30-64 év közötti álláskeresőket támogat Békés vármegyében.

Papp Gábor

Az Európai Szociális Alap Plusz társfinanszírozásával, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében megvalósuló kiemelt pillér projekt 2027. augusztus 31-ig nyújt segítséget tervezetten közel 1700 álláskereső munkaerőpiaci helyzetének javításához – tájékoztatott a Békés Vármegyei Kormányhivatal.

uniós projekt, támogatás, álláskereső, foglalkoztatás
Európai uniós vissza nem térítendő támogatások kérelmezhetőek, hogy minél többen elhelyezkedhessenek. Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

A projekt kiemelt figyelmet fordít a hátrányos helyzetű álláskeresők munkaerő-fejlesztésére a munkába állás ösztönzését szolgáló támogatásokon és szolgáltatásokon keresztül, valamint az inaktívak munkába állására.

A pillér projekt keretében 30-64 év közötti álláskeresők és inaktívak foglalkoztathatóságának javítása és elhelyezkedésének elősegítése érdekében európai uniós vissza nem térítendő támogatások kérelmezhetőek bértámogatásként, lakhatási támogatásként, utazási támogatásként, képzéshez kapcsolódó álláskeresést ösztönző juttatásként és szolgáltatásokhoz kapcsolódó álláskeresést ösztönző juttatásként.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!