Kereskedelmi és iparkamara

3 órája

Romániai piacokra küldik a magyar termékeket

A Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara gesztorálásában működik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által létrehozott Magyar-Román Tagozat. Az eredményekről a közelmúltban a kamara tisztújító küldöttgyűlésén adott tájékoztatást dr. Orosz Tivadar elnök.

Licska Balázs

Országos szinten mintegy 300 taggal rendelkezik a magyar-román tagozat, akik negyede Békés vármegyei. A tagozat az alapításától eltelt több mint 25 év során számos magyarországi és romániai rendezvény, konferencia, fórum és üzletember-találkozó szervezésében vállalt szerepet közvetlenül vagy társszervezőként. A cél az, hogy feltárhassák a romániai felvevő piacokat, hogy segítsék a magyar termékek külföldre jutását. 

Az eltelt ciklusban a tagozat közel 80 eseményt szervezett, amelyeken csaknem 1000 vállalkozás vett részt – derült ki a kamarai tájékoztatóból. A rendezvények helyszínei között lehet említeni Békéscsabát és Budapestet, valamint Aradot, Brassót, Bukarestet, Csíkszeredát, Nagyváradot, Nagybányát, Sepsiszentgyörgyöt, Székelyudvarhelyt és Temesvárt, átfogva tehát a szomszédos ország több mint háromnegyedét.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!