VOSZ-gála

2 órája

Átadták a vármegyei Prima díjakat és vállalkozókat ismertek el – galériával

A Békéscsabai Jókai Színházban megtartották pénteken a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Békés Vármegyei Szervezetének (VOSZ) Prima díjátadó gáláját. A vármegyei Prima díjak átadásán túl vállalkozókat is elismertek.

Dinya Magdolna

A Prima Primissima díj küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé, azokat az embereket, akik kiemelkedő teljesítményükkel, emberi értékeikkel és követendő értékrendjükkel mindenki számára inspirációt nyújthatnak. A Prima díjat 2003-ban Demján Sándor alapította a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) támogatásával, azzal a céllal, hogy megőrizze a magyar értelmiség szellemi eredményeit, és támogassa a tudomány, művészet, kultúra és sport hazai fejlődését. A VOSZ területi szervezete meggyőződéssel vallja, hogy Békés vármegyében is szükség van egy olyan rangos elismerésre, amely a vállalkozói közösség összefogásával méltó módon díjazza azokat a kiemelkedő személyiségeket és közösségeket, akik jelentős mértékben hozzájárultak a vármegye szellemi, kulturális, művészeti, tudományos és sportéletének fejlődéséhez, valamint a gazdasági és társadalmi környezet jobbá tételéhez. 

Prima díjak, vállalkozó, VOSZ
A Prima díjak tulajdonosai és a kitüntetett vállalkozók kiemelkedő munkájukkal példát adnak másoknak. Fotó: Beol.hu

18. alkalommal rendezték meg az Év Vállalkozója és Prima díjátadó gálát 

Losonczi István, a VOSZ Békés Vármegyei Szervezetének elnöke kifejtette, a vállalkozás nem pusztán gazdasági tevékenység, hanem egy valódi hivatás. A most kitüntetettek nemcsak saját vállalkozásaik építésén dolgoznak, hanem jelentős mértékben hozzájárulnak közösségünk és országunk fejlődéséhez is. Ők azok, akik bátran vállalják a kockázatokat, de nem felejtik, hogy a siker titka nem csupán a számokban rejlik, hanem az emberekben, kapcsolatokban és a közösség erejében. Nemcsak a saját útjukat járják, hanem másokat is inspirálnak arra, hogy merjenek nagyot álmodni és alkotni. Munkájuk révén Békés vármegye nemcsak gazdaságilag, hanem kulturálisan is gyarapodik.

Példaképpé váltak a díjazottak

Dr. Takács Árpád, Békés vármegye főispánja hangsúlyozta: a díjazottak olyan kiemelkedő egyéniségek, akik a tudomány, a kultúra, a sport és különböző szakmák területén példaképpé váltak. Őket méltán ismerik el, hiszen nemcsak saját boldogulásukért és családjaikért dolgoznak, hanem Békés vármegyéért is jelentős erőfeszítéseket tesznek, igazi „kis országépítőként”.

A magyar vállalkozókért dolgoznak

Gál É. Beáta, a VOSZ kommunikációs és marketing igazgatója elmondta, hogy a szövetség tavaly ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. 1988-ban alakult meg, mint Magyarország első, a rendszerváltás előtti önkéntes érdekvédelmi szervezete, amelynek fő célja a vállalkozások érdekeinek képviselete és védelme. 1998-ban Demján Sándor került a szövetség élére, aki rengeteget tett a VOSZ-ért és a magyar vállalkozókért. Úgy gondolta, hogy a szövetségnek nem csak a fővárosi vállalkozásokra kell koncentrálnia, ezután indult el a vármegyei szervezetek létrehozásai. Kezdeményezésére, a VOSZ támogatásával született meg az Év Vállalkozója díj, amely a tisztességes, kiemelkedő munkát végző vállalkozók elismerését szolgálja, akik sokat tettek környezetükért, mind helyi, mind tágabb értelemben. Demján Sándor alapította továbbá a Prima Primissima díjat is, amely a tudomány, kultúra, oktatás és művészetek területén alkotó kiválóságokat támogatja és elismeri.

Az idei Prima díjban részesültek

Táncművészet, zeneművészet és népművészet kategóriában ítélték oda a rangos díjat. Prima díjban részesítette a VOSZ vármegyei elnöksége ebben az évben a békéscsabai Kerekes Judit színházi koreográfus és diplomás táncpedagógust, a Fitdance Center SE vezetőjét. Prima-díjas a békéscsabai Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar, az elismerést  Mohácsiné Szeverényi Ágnes egyesületi elnök vette át. Szintén Prima-díjas a méhkeréki Nyisztor György Hagyományőrző Néptáncegyüttes: Papp László Patrik koreográfus vehette át a rangos elismerést.

Vállalkozókat ismertek el

A Vármegyei Év Vállalkozója díjat olyan szakemberek kapják, akik gazdasági és közéleti tevékenységükkel, társadalmi felelősségvállalásukkal, valamint vállalkozói és üzleti sikereikkel példaként szolgálhatnak mások számára. Ők a díjazottak:

  • Baczovszki Roland, a Bona Kft. ügyvezetője;
  • Bánáti Beáta, a Furnér-Pack Kft. ügyvezetője; 
  • Farkas Gábor fazekas mester; 
  • Nagy Árpád, az Árpád Pálinka ügyvezetője; 
  • Viszokai Bertold, a Lőkösi kenyér tulajdonosa; 
  • Az országos Év Vállalkozója díjat Szabó Katalin, az Alfa-gép Kft. ügyvezetője kapta. 

Kiemelkedő társadalmi szerepvállalásért

A Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díjat Nagy Mihály László, a VOSZ Békés Vármegyei Szervezetének tiszteletbeli elnöke érdemelte ki.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!