Időjárás

2 órája

Többnyire napos és száraz időre számíthatunk Békésben

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk hétfőn Békés vármegyében.

Beol.hu

Helyenként fátyolfelhők és gomolyfelhők is megjelennek az égen. A déli, délkeleti szél sok helyen élénk lesz. A délutáni hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul, kellemes nyárias napunk lesz - olvasható a koponyeg.hu oldalon.

időjárás, előrejelzés, ősz, napos idő
Forrás:  Illusztráció: Shutterstock

Hétfőn még országosan igazi nyárias idő vár ránk, de kedden már összetettebb lesz a helyzet!
Nagyon ajánlott kihasználni a hétfőt, különösen a nyugaton élőknek, mert ott már kedd reggeltől hidegfronti hatásra kell készülni. Ez ugyan nem lesz egy erős front és keleten még maradnak a 25 fok feletti hőmérsékletek, de nyugaton kevéssel huszonöt fok alá süllyedhet a hőmérő, hőérzetben pedig ennél is jelentősebb lesz a visszaesés. Összességében ez a front azonban csak egy megingást hoz a nyárias időben, de a frontérzékenyek számára ez egy terhelő ingadozó humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet fog jelenteni.
A fokozottan érzékenyek nyugaton már hétfő délutántól megérezhetik a közelgő front hatását, megerősödhetnek a görcsös folyamatok, alvászavarok jelentkezhetnek keddre virradóan. Hétfőn még az erős napi hőingás is megmarad terhelő tényezőként, gyakran okozva vérnyomás-ingadozást, mellkasi diszkomfortokat, szédülést, fáradékonyságot. Ezért a következő napok programjainak tervezésénél a hétfőt részesítsük előnyben. A nyugati országrészben igyekezzünk tartalékolni a lakásban a meleget a keddi alacsonyabb hőérzetre. Akiknél pedig az említett panaszok határozottabb formában jelentkeznek, erősen gyanakodhatnak a fokozott időjárás érzékenységükre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!