Megverte főbérlőjét is

2024.05.29. 09:36

Lelövéssel fenyegette a nőt az orosházi férfi, ha nem adja oda a fagyipénzt

Rablás bűntettének kísérlete és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 35 éves, büntetlen előéletű, gyulai illetőségű, de orosházi tartózkodási helyű férfival szemben, aki megverte a főbérlőjét, és ki akart rabolni egy fagylaltos standot.

Nyemcsok László

Az ügyintézéseknél rendszeressé vált, hogy a férfi emelt hangnemben veszekedett, illetve szidalmazta a hivatal dolgozóit.

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

A vádirat szerint a férfi tavaly április első napjaitól szívességi lakáshasználóként lakott egy orosházi férfi – a későbbi sértett – és az élettársa lakásában. A tulajdonos 2023. május 5-én az esti óráktól barátaival a lakásában szeszes italt fogyasztott, és ittas állapotban hajnali egy óra körül felébresztette a lakás egyik szobájában alvó terheltet.

A vádlott és a lakás tulajdonosa között a kéretlen ébresztés miatt szóváltás alakult ki, amelynek során a lakás tulajdonosa a terhelt arcát becsmérlő módon – de úgy, hogy testi sérülést nem akart neki okozni – egy alkalommal, tenyérrel megütötte. A terhelt amiatt, hogy őt a főbérlő felébresztette és megütötte, ököllel válaszolt. Az ütés miatt a sértett a földre esett, és rövid időre elveszítette az eszméletét. A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést, darabos orrcsonttörést szenvedett.

Fenyegetéssel akart a fagyipénzhez jutni

A terhelt tavaly augusztus 1-jén, a délelőtti órákban elhatározta, hogy Orosházán, a Kossuth utcai fagylaltárusító pavilonban dolgozó eladótól fenyegetéssel készpénzt vesz el. Ezzel a szándékkal lépett a fagylaltárusító pavilonhoz, és az ott eladóként dolgozó nőt felszólította, hogy adjon neki pénzt a kasszából, ellenkező esetben lelövi.

Miután a kiszolgálónő elmondta a terheltnek, hogy a kasszából a pénzt nem adhatja át, a terhelt a sértettet a nála lévő egyéb készpénz átadására szólította fel. Amikor a nő azt állította, hogy nincs nála pénz, a terhelt felhagyott a szándékával, és távozott a helyszínről. A vádlottnál lövés leadására alkalmas fegyver nem volt, de a bal kezét a pult takarásában tartotta. Emiatt, valamint a terhelt ellentmondást nem tűrő, határozott fellépése miatt a sértett számíthatott arra, hogy a férfi a fenyegetését beváltja.

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére – mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában – arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit halmazati büntetésként beismerése esetén is végrehajtandó börtönre ítélje. Határozott időre tiltsa el a közügyek gyakorlásától, és kötelezze a nyomozás során felmerült, 400 ezer forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában